Anketa: Javnost vse bolj nezadovoljna z Golobovo vlado

Anže Logar je trenutno najbolj priljubljen politik.

Javnost je vse bolj nezadovoljna z vlado Roberta Goloba, je pokazala oktobrska javnomnenjska raziskava Vox populi, ki jo je za časnik Dnevnik izvedla Ninamedia. Kot uspešno jo je ocenilo 39,3 odstotka vprašanih, kot neuspešno pa 53,1 odstotka. Med strankami je na prvem mestu SDS z 21,9-odstotno podporo, sledi Svoboda, ki bi jo volilo 20,3 odstotka.

 

V anketi Vox populi sta podporo povečali SDS in SD. Za SDS se je izreklo 21,9 odstotka anketiranih (septembra 20,5), za Gibanje Svoboda pa 20,3 odstotka (septembra 22,6). NSi bi svoj glas dalo 7,7 odstotka anketiranih (septembra 8,1), SD sedem odstotkov (septembra 6,7), Levici pa 4,9 odstotka (septembra 5).

Delo vlade je v tokratni javnomnenjski raziskavi kot uspešno ocenilo 39,3 odstotka vprašanih (septembra 49,3, avgusta pa 51,7 odstotka), kot neuspešno pa 53,1 odstotka (septembra 45,4, avgusta 44,9 odstotka). To je prvič, odkar je pred dobrim letom dni vodenje vlade prevzel Robert Golob, da večina vlado vidi kot neuspešno.

Na prvo mesto lestvice priljubljenosti med slovenskimi politiki se je ta mesec prebil poslanec SDS Anže Logar. Sledijo predsednica republike Nataša Pirc Musar, kočevski župan Vladimir Prebilič, ki mu je podpora najbolj zrasla, in evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je zdaj četrta.

A. V.