Odmevno: Aprila lani odkrila temeljni kamen, danes preplezala steno

(vir: X)

Na družbenih omrežjih izredno odmeva, da sta prevaljski župan Matic Tasič in Janez Janša v koroškem novem plezalnem centru skupaj preizkusila plezalno steno, za katero sta lani odkrila temeljni kamen. V tem centru bo trenirala tudi Janja Garnbret, prva olimpijska svetovna prvakinja.

Današnje uradne otvoritve sta se, poleg Janje Garnbret, udeležila tudi Matjaž Han, zdajšnji minister za gospodarstvo, ki pokriva tudi šport, in Borut Pahor, nekdanji predsednik države.

Plezalni center je po vsebini in opremi unikaten ter eden najbolj atraktivnih na svetu. Vrednost investicije je pet milijonov evrov.

Novica izredno odmeva tudi zaradi tega, ker Janšo nekateri že nekaj časa pošiljajo v penzijo. Med njimi je tudi Robert Golob, zdajšnji predsednik vlade, ki ima velike težave z zdravjem, občasno hodi s podporo bergel in podobno. Poleg tega je približno deset let mlajši od Janše. Na družbenih omrežjih se zato vrstijo objave fotografij, ki prikazujejo vitalnost obeh, tako Janše kot Goloba.

Kakorkoli. V spodnjem video posnetku preverite, kako sta plezala prevaljski župan in Janša. (za ogled kliknite na fotografijo)

Otvoritev koroške plezalne steze (vir: X)

M. D.