Ob koncu tedna štiri prometne nesreče

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o štirih prometnih nesrečah, ki so se zgodile ob koncu tedna.

Mokronog: Hudo poškodovan voznik osebnega avtomobila

V petek, 26. novembra, nekaj pred 22. uro, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči pri
Mokronogu. Ugotovili so, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.

Huje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo.

Gorenje Karteljevo: Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola

V soboto, 27. novembra, okoli 14.30, se je zgodila prometna nesreča v Gorenjem Karteljevem. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. 25-letni povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,73  miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili
sodišče.

Stopiče: Alkohol

Prav tako v soboto, 27. novembra, nekaj pred 17.30, je prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Stopičah. Za nesrečo je odgovoren voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega  zraka 0,88 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Jugorje pri Metliki: 22-letna voznica, neprilagojena hitrost

V soboto, 27. novembra, okoli 11., je prišlo do prometne nesreče na cesti pri Jugorju pri Metliki. Ugotovili so, da je 22-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste, trčila v brežino, od tam pa je
vozilo odbilo v jarek. Lažje poškodovano voznico so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

C. R.