Ob koncu tedna spet veliko vlomov in kraj

Fotografija je simbolična.

S policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana poročajo o večjem številu vlomov in tatvin, ki so se zgodile ob koncu preteklega tedna. Vlamljali in kradli so na območjih Trebnjega, Semiča, Šmarjeških Toplic, Šentjerneja, Škocjana, Kočevja in Rake.

Škode je za najmanj 30 tisoč evrov, kradli pa so denar, orodje, zlatnino, tudi pištolo, naboje in dokumente.

V naselju Orlaka na območju Trebnjega je med četrtkom in petkom, 9. in 10. januarjem, neznanec skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je agregat, dve motorni žagi, električno  ročno orodje, ključe dveh vozil in več slik. Oškodovanec ocenjuje, da je škode za okoli 10.000 evrov.

V  Vrčicah nad Semičem je prejšnji teden, med 4. in 11. januarjem, nekdo vlomil v leseno  brunarico in ukradel plinski štedilnik in štedilnik na trda goriva. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

V naselju Rodine pri Trebnjem je  med sredo in soboto, 8. in 11. januarjem, nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in zlat nakit ter z vlomom in tatvino lastnike oškodoval za 2300 evrov.

V Družinski vasi pri Šmarjeških Toplicah je v soboto, ko so bili stanovalci odsotni, neznanec skozi balkonska  vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil 1500 evrov.

Na parkirnem prostoru na Seidlovi cesti v Novem mestu je med soboto in nedeljo, 11. in 12. januarjem, nekdo vlomil v tovorno vozilo in odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 2500 evrov.

V Dolenji Nemški vasi pri Trebnjem je v noči iz sobote na nedeljo neznanec vlomil v poslovne prostore podjetja in ukradel več kosov orodja.

V soboto, med 15. in 21. uro, je v Grobljah pri Prekopi (občina Šentjernej) nekdo skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel okoli 60 evrov. Z vlomom in tatvino je povzročil za 500 evrov škode.

V Veliki Loki pri Trebnjem je med petkom in nedeljo, 10. in  12. januarjem, neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hiši. Ukradel je pištolo, naboje, dokumente in zlat nakit. Po oceni oškodovanec je z vlomom in tatvino povzročil za okoli 4500 evrov škode.

Včeraj, med 17. in 19.30, je v Dolenji Radulji v občini Škocjan nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnikom povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V Kočevju je  bilo včeraj vlomljeno v  delavnico, od koder je bila odtujena prikolica in več kosov orodja. Škoda znaša več tisoč evrov.

V Dolenji vasi pri Raki je med sredo in petkom, 8. in 10. januarjem, nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnika oškodoval za 900 evrov.

C. R.