Ob koncu tedna prijeli 87 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: policija.si)

S policijskih uprav poročajo o 87 tujcih, ki so jih ob koncu tedna izsledili in prijeli na območju Sloveniji. Največ so jih prijeli na območju Policijske uprave Novo mesto (43), sledi PU Koper (33) in PU Maribor (11). Z ostalih policijskih uprav o izsledenih in prijetih ne poročajo.

PU Novo mesto: Prijeli 43 migrantov

Migrante so prijeli na območjih:

  • Tribuč in Žuničev (občina Črnomelj): 16 državljanov Afganistana,
  • na območju Gabrja pod Gorjanci (Novo mesto): 6 Maročanov,
  • na območju Gomile pri Mirni: 1 Afganistanca,
  • Obrežja, Dobove, Prilipe in Kapele: 20 migrantov (državljana Ukrajine, Irana, 13 Afganistancev, 3 Pakistance in dva Iračana),

Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 33 migrantov

  • V petek so obravnavali 16 ilegalnih migrantov: pri Rakitovcu so prijeli 9  državljanov Afganistana,  ki so zaprosili za azil, v Račicah 1 državljana Pakistana, pri Sabonjah 5 državljanov Pakistana, v Poljanah pri Podgradu 1 državljana Pakistana.
  • V  soboto so obravnavali 8 ilegalnih migrantov: pri Trpčanah 6 državljanov Pakistana, v Rižani 1 državljana Pakistana, v Ilirski Bistrici 1 državljana Kosova.
  • V nedeljo so obravnavali 9 ilegalnih migrantov: pri Črnotičah 5 državljanov Afganistana, v  Dolenjah pri Jelšanah 1  državljana Afganistana, nad Kastelcem 3 državljane Turčije.

PU Maribor: Prijeli 11 migrantov

V petek so na mejnem prehodu Gruškovje pri kontroli na vstopu v Republiko Slovenijo, v nakladalnem prostoru tovornega vozila odkrili 5 državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli. Po končanem postopku so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.
Včeraj dopoldan so  v Zgornjem Gruškovju prijeli 6 migrantov, in sicer 5 državljanov
Egipta in 1 državljana Iraka, ki so pred tem nedovoljeno iz Hrvaške vstopili v Slovenijo. Med postopkom je vseh 6 zaprosilo za mednarodno zaščito v naši državi, zato so jih prepeljali v Azilni dom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.