Ob koncu tedna prijeli 173 nezakonitih migrantov

(vir: družbena omrežja)

Ob koncu tedna so slovenski policisti izsledili in prijeli 173 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na koprskem območju so prijeli še dva sprovajalca, srbska državljana, ki sta prevažala več migrantov, za oba so odredili pripor.

Največ migrantov so tudi tokrat prijeli na območjih Policijske uprave (PU) Ljubljana, PU Novo mesto in PU Koper, še 24 pa so jih v Slovenijo vrnili iz sosednje Italije.

PU Novo mesto: Prijeli 41 migrantov

Novomeški policisti so 37 migrantov izsledili in prijeli v krajih Breg pri Sinjem Vrhu, Tanča Gora, Dolenji Suhor pri Vinici, Vukovci, Balkovci in Hrib (vse občina Črnomelj), v Drašičih (občina Metlika) in Jesenicah na Dolenjskem.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (30), Afganistana (4), Irana (2) in Tunizije (1), policijski  postopki s prijetimi pa še niso zaključeni.

Na mejnem prehodu Obrežje so nadalje v tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije izsledili 2 Afganistanca.

Na mejnem prehodu Dobova pa so na podvozju vlaka našli še 2 skrita Alžirca. Prijete na Obrežju in v Dobovi so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

PU Ljubljana: Prijeli 61 migrantov

V petek in soboto so prijeli 42 migrantov, in sicer v krajih Savski Laz, Grglje pri Kostelu, Krkovo nad Faro, Koprivnik in Ljubljana.

Včeraj in danes do 6. ure pa so na območju Ljubljane prijeli še 19 migrantov.

Postopki policistov s prijetimi še potekajo, prijeti so se izrekli za državljane Maroka, Alžirije, Irana in Egipta.

PU Koper: Obravnavali 68 migrantov in 2 sprovajalca

Na območju PU Koper so policisti obravnavali 68 oseb, od tega so jih 24 v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi.

Prijeli so še dva državljana Srbije, ki sta migrantom pomagala pri nezakonitem prehajanju meje, zanju je bil odrejen pripor.

Prijeti so se izrekli za državljane: Pakistana (29), Afganistana (9), Maroka (7), Egipta (4), Iraka (4), Eritreje (3), Alžirije (3), Bangladeša (2), Sirije (2) in po en Libije, Indije, Irana, Kube in Sierra Leone.

PU Maribor: Prijeli 3 migrante

Sinoči so v Središču ob Dravi prijeli 2 Maročana, ki ju bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom. V soboto pa so na območju Podlehnika prijeli Maročana, ki je zaprosil za azil.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

Tako so včeraj ponoči korakali v kraju Mrkopalj, nedalje slovenske južne meje. (vir: FB)

C. R.