Ob koncu tedna prijeli 166 ilegalcev in tihotapca

Fotografija je simbolična. (vir: Istinomjer)

V preteklem vikendu so slovenski policisti izsledili in prijeli 166 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še tihotapca, državljana Sirije. Na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto so jih prijeli 51, na območju PU Ljubljana 42, na območju PU Koper 47, na območju PU Maribor 13 in na območju PU Murska Sobota 13.

Največ prijetih je bilo na območju Bele krajine, tudi v Črnomlju, Semiču in Metliki, ter in v Novem mestu in okolici, tudi na Gorjancih in v Kočevju. Prijeti so se izrekli za državljane različnih držav, so pa tokratni izreki precej bolj pestri od tistih, kot smo jih bili navajeni. Med prijetimi je bilo več kot doslej Egipčanov, Eritrejcev, Indijcev, Turkov, Palestincev in Somalijcev. Prevladujejo Pakistanci, Afganistanci in Alžirci.

PU Novo mesto: Prijeli 51 ilegalcev

Prijeli so jih v krajih: Kvasica, Adlešiči, Velike Brusnice, Rosalnice, Čudno Selo, Metlika, Semič, Novo mesto, na območju Gorjancev ter v posavskih krajih Vratno, Obrežje in Velike Malence.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (9), Alžirije (8), Iraka (6), Sirije (6) Egipta (5), Eritreje (4), Maroka (4), Indije (3), Kosova (2) in Turčije (2).

Kakšna bo njihova nadaljnja pot, s PU Novo mesto ne poročajo oz. navajajo, da policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

Dodajmo, da natančnejše poročilo, kot smo ga prejeli prejšnji teden in to tudi objavili, prejmemo samo takrat, ko redno predstavnico z mediji nadomešča kolega, kar je sicer zelo redko. Čeprav smo Alenko Drenik zaprosili za natančnejše podatke o dogajanjih, saj to od nas pričakujete bralci in nas opozarjate na to, tega slednja – sklepamo, po navodilih nadrejenih ne more posredovati.

PU Ljubljana: Prijeli 42 ilegalcev in tihotapca, državljana Sirije

Prijeli so jih v Kočevju, Starem Kotu, Travniku, Srednji vasi pri Dragi, Grosuplju in Ljubljani.

Prijeti so se izrekli za državljane Sirije, Palestine, Alžirije, Pakistana, Indije, Irana, Maroka, Iraka, Palestine, Egipta in Somalije. Tudi tu postopki še niso končani.

PU Koper: Prijeli 47 ilegalcev

Največ so jih prijeli na območju Kozine (24), Ilirske Bistrice (12) in Kopra (11). Od tega jih je 18 zaprosilo za azil, ostale bodo vrnili.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (21), Afganistana (18), Irana (5) in po en Indije, Hrvaške in Italije.

PU Maribor: Prijeli 13 ilegalcev

Prijeli so pet skupin ilegalcev. Na železniški postaji v Središču ob Dravi so prijeli 2 Libijca, na cesti Loperšice – Središče ob Dravi so izsledili 5 Afganistancev, v Središču ob Dravi pa še 3 Sirijce. Na območju Podlehnika so prijeli 3 Turke, v Hermancih pa Maročana.

PU Murska Sobota: Prijeli 13 ilegalcev

V Razkrižju so jih prijeli 8, na območju Ljutomera pa še 5. Več ne poročajo.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.