Novomeški policisti zasegli prepovedano konopljo

(foto: PP Novo mesto)

Policisti Policijske postaje Novo mesto so v zadnjih dneh v okolici Novega mesta zasegli več sadik prepovedane konoplje in posušeno konopljo ter odkrili nasad. V okolici Mirne Peči pa sta moški in ženska konopljo gojila v prirejenem prostoru.

Pridobili so odredbe sodišča in opravili več hišnih preiskav. Tako so v petek, 5. oktobra, so opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 47-letnega osumljenca in v počitniški hiši v okolici Novega mesta našli in zasegli okoli dva kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje. Ob počitniški hiši so odkrili še nasad, kjer je osumljenec gojil prepovedano konopljo.

Včeraj, 8. oktobra, pa so opravili hišno preiskavo v okolici Mirne Peči, in sicer pri 37-letni osumljenki in 37-letnemu osumljencu. V objektu so našli dva prirejena prostora za gojenje prepovedane konoplje. Zasegli so opremo za gojenje in 170 sadik konoplje.

Po zaključenih preiskavah bodo osumljence ovadili zaradi kaznivih dejanj Nedovoljene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so sporočili s PU Novo meto.

C. R.