nedelja, 23 junija, 2024
Doma Dolenjska Novomeški Lions klub vabi: Pohod na Trško goro

Novomeški Lions klub vabi: Pohod na Trško goro

Z lanskega dobrodelnega pohoda na Trško goro.

“Prišel je čas največje dobrodelne akcije v organizaciji Lions kluba Novo mesto, bliža se Dobrodelni pohod na Trško goro. Letos pohod poteka že 7. zapored,” so sporočili iz kluba.

Pohod vsako leto znova pripravljajo z namenom pomagati invalidom in socialno šibkejšim in jim omogočiti lažje življenje.

Jutri, v soboto, 19. oktobra 2019, ob 9., bo start pred Gostilno Pugelj v Ždinji vasi pri Novem mestu.

Zbrana sredstva s pohoda in od donatorjev bodo namenili za:

  • Pomoč dijakom iz socialno šibkih družin in nadarjenim v Šolskem centru Novo mesto, ki svojih talentov brez zunanje pomoči ne morejo uresničiti.
  • Domu starejših občanov Novo mesto za pomoč pri nakupu izkašljevalnika in
  • Društvu brez nasilja za program Varna hiša NM.

Doslej so na dobrodelnih pohodih pomagali naslednjim:

  • Leto 2013 so takrat 27-letnemu tetraplegiku Gregorju pomagali pri preureditvi avtomobila.
  • Leta 2014 so slepemu Zlatku Cigiču kupili Braillovo vrstico.
  • Leta 2015 so opremili multisenzorno sobo za umirjanje varovancev z motnjami v duševnem in telesnem razvoju VDC-ja Novo mesto.
  • Leta 2016 so z zbranimi sredstvi na Dobrodelnem pohodu omogočili nakup dostavnega vozila in tako še razširili in okrepili dobrodelno akcijo DONIRANA HRANA, ki jo izvajajo skupaj z MO Novo mesto, RK, Karitasom, CSD ter trgovinami Spar, Mercator in Tuš.
  • Leta 2017 letu so zbrana sredstva namenili nakupu elektronske lupe s kamero za slabovidnega dečka z Vinice, s pomočjo katere deček lahko sledi pouku. Kupili so tudi prilagojene igrače za slepe in slabovidne otroke v Centru IRIS (Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne).
  • Leta 2018 so z zbranimi sredstvi pomagali pri pridobitvi invalidskega skuterja 31-letnemu Mihu Jurečiču, invalidu z diagnozo cerebralne paralize, diplegije spastike in epilepsije, ter mu tako omogočili boljšo mobilnost ter izboljšano kakovost življenja. Pomagali so šestim dijakom iz socialno šibkih družin in nadarjenim v Šolskem centru Novo mesto. S sredstvi so pripomogli tudi pri urejanju okolja Varstveno delovnega centra Novo mesto, pri čemer so pomagali pri izgradnji nadstrešnice, postavitvi klopi, zeliščnih gredic in zasaditvijo.

C. R.