Novo zavajanje generalnega državnega tožilca Škete

Generalni državni tožilec Drago Šketa (vir: arhiv)

Poročali smo že, da je generalni državni tožilec Drago Šketa odpotoval v Moskvo, brez vednosti slovenskih oblasti, spremljal ga je nekdanji kriminalist Drago Kos (znan iz Depale vasi, afere Patria itd.).

Šketa je v Moskvi z vodjo rusih tožilcev Igorjem Krasnovom podpisal nekakšen dogovor, zdaj tega skriva, menda je “državna skrivnost”. Ne samo to, tudi laže!

Ruski vodja tožilcev Igor Krasnov je sicer na seznamu oseb Sveta EU, ki bi jim morali tožilci držav EU zaradi hudih kršitev človekovih pravic onemogočati posle v Evropi. Na tem seznamu se je Krasnov znašel zaradi primera Navalni.

S portala Siol.net so slovensko generalno tožilstvo, skladno z zakonom o medijih, zaprosili za posredovanje podpisanega dokumenta. S tožilstva pa so jim odgovorili, da javnosti tega ne morejo posredovati, “saj ministrstvo za zunanje zadeve ni soglašalo s posredovanje dokumenta javnosti”.

Trditev Škete se je zelo hitro izkazala za lažno. Z ministrstva so za Siol.net sporočili, da to ne drži.

Odzval se je tudi predsednik vlade Janeza Janše, ki je na Twitterju zapisal:

“… Tožilec, ki sramoti Slovenijo po tujini in ogroža sredstva EU za investicije po državi, spet zavaja.”

Dodajmo, da je v preteklih dneh Šketa obiskal tudi Evropsko javno tožilstvo in tudi tam lagal. Več o tem lahko preberete tukaj: Hodi okrog in državi povzroča škodo! 

Komentar: Slabo se piše državi in državljanom, kjer so tožilci v volilni kampanji.

Šketa je bil leta 2010 imenovan za vodjo Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Bil je generator kriminalistično tožilskih ukrepov zoper Franca Kanglerja. Nato je napredoval na generalno državno tožilstvo.

A. L.