Novo mesto: Zaradi povečanega porasta respiratornih okužb pri otrocih izjemen naval v bolnišnico

Splošna bolnišnica Novo mesto (vir: SB Novo mesto)

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so sporočili, da imajo zaradi močno povečanega porasta respiratornih okužb pri otrocih, izjemen naval v bolnišnico in so praktično zasedene že vse pediatrične postelje pri njih.

Obstoječi kader takšnega obsega dela enostavno ne zmore več, zato javnost obveščajo, da ukinjajo Specialistično pediatrično ambulanto, še vedno pa delajo ultrazvočne preglede kolkov dojenčkov in preglede v pediatrični kardiološki ambulanti.

Vse starše zato vljudno naprošajo, da se v čim večji meri poslužujejo osebnih pediatrov in prihajajo po pomoč v bolnišnico takrat, ko gre za resna, življenjsko ogrožajoča stanja, oz. takrat, ko pacienti potrebujejo hospitalizacijo. Sicer pa naj koristijo pediatre na primarni ravni.

Vse večji naval je tudi v Urgentnem centru. V veliki meri prihajajo pacienti iz drugih regij, zato še enkrat prosijo, da se ljudje skušajo čim bolj obračati na osebne zdravnike oz. naj se po nujno medicinsko pomoč odpravijo v kraju kjer živijo in k nam prihajajo le takrat, ko nimajo druge možnosti.

Zahvaljujejo se vsem, ki jim boste s svojim ravnanjem pomagali pri njihovem delu.

M. D.