Novo mesto: Vrtec Ciciban praznuje

Foto: Vrtec Ciciban (vir: MO NM)

Sedmega februarja je minilo 40 let od odprtja enote Bibe Vrtca Ciciban Novo mesto, ki se je takrat imenovala Ločna II, jubilej pa so v vrtcu skupaj z otroki praznovali včeraj.

Leta 1983 dokončan vrtec v novomeški Ločni je imel 5 igralnic in kuhinjo. Vanj je bilo takrat vključenih 86 otrok. 3 oddelki jasli, 1 oddelek 2-3 in 1 oddelek 3-4 letnih otrok.

Pred 10 leti je bila enota deležna celovite obnove (streha, vrata, okna), prenovljeno je bilo igrišče in zgrajene terase z nadstrešnicami, zamenjano je bilo pohištvo v igralnicah, prenovile so se sanitarije. Zaradi vsakodnevne skrbi – ne samo za otroke, temveč tudi za stavbo – je danes enota Bibe prav mladostna pri 40 letih.

Danes je v enoti 5 oddelkov otrok, starih od 1-3 leta. Obiskuje jih 71 otrok, zanje pa skrbi 11 vzgojiteljic oz. vzgojiteljev. V razdelilni kuhinji zaposlena poskrbi za prehrano, čistilka pa za to, da so prostori vsak dan čisti. Štiri igralnice imajo neposreden izhod na igrišče. Nadkrite terase pa omogočajo vsakodnevno bivanje na prostem in medsebojno druženje oddelkov tudi ob deževnih dnevih.

Kot je ob jubileju zapisala vzgojiteljica in vodja enote vrtca Ksenija Gajić, začnejo otroci z vstopom v vrtec odkrivati družbeni svet v širšem pomenu, pri raziskovanju in prilagajanju pa imajo pomembno vlogo prav vzgojitelji. Dejala je:

V naš vrtec prihajajo otroci nasmejani in željni družbe, kar je pokazatelj, da delo opravljamo dobro in to nas veseli. Enota Bibe, še na mnoga leta, z veliko mladostne energije, zadovoljnih otrok in radostnih vzgojiteljic!”

Foto: Vrtec Ciciban, vir MO NM

M. D.