Novo mesto: V septembru brezplačni mestni potniški promet

(vir: Arriva)

Novomeška občina v septembru omogoča brezplačno uporabo mestnih avtobusov  mestnega potniškega prometa na vseh linijah. S tem želijo spodbujati k ozaveščenosti o pravilnem ravnanju z okoljem in trajnostni mobilnosti.

Linije so dostopne na povezavi: Avtobusni promet

Tovrstna promocija trajnostne mobilnosti je sicer že tradicionalno del aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti.

Vseslovenska kampanja Evropskega tedna mobilnosti bo znova potekala med 16. in 22. septembrom, ko bo tudi v Novem mestu dogajanje popestreno s širokim programom za starejše in mlajše, zaključek pa bo ponovno 22. septembra na Glavnem trgu na Dnevu brez avtomobila.

Na Mladinski tržnici na Župančičevem sprehajališču pri Mladinskem centru Oton se bo jutri, ob 10. uri, s Popravljalnico koles predstavilo Kolesarsko društvo Zverinice. To bo obiskovalcem omogočilo manjša popravila koles, prikaz popravila pa si bodo lahko ogledali tudi na 40 let starem kolesu.

Jutri ob 15. uri bo začela delovati še informacijska točka Europe Direct Novo mesto, ki bo za mladino izvajala interaktivne igre, na svoji stojnici pa bodo v sklopu letošnjega programa Evropskega tedna mobilnosti predstavili tudi sodobno in priljubljeno trajnostno prevozno sredstvo.

Več informacij o programu Evropskega tedna mobilnosti 2022 v Novem mestu je na voljo na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

M. D.