Novo mesto: Tridnevno brezplačno testiranje na virus covid-19

V Sloveniji se danes začenja tridnevno prostovoljno in brezplačno testiranje na virus covid-19 s tako imenovanimi hitrimi testi. Testiranje bo potekalo v Ljubljani, Celju, Mariboru, Novem mestu, Novi Gorici, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Kopru, Kranju, Velenju in Ptuju. V ogroženih krajih bo od danes dalje, poleg Ptuja, testiranje tudi v Lenartu in Sevnici.

Iz Mestne občine Novo mesto so ob tem sporočili, da bo brezplačno hitro testiranje na virus covid-19 potekalo od danes do četrtka, in sicer v avli Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu.

Testiranje bo:

  • danes, v torek, 22. decembra, omogočeno med 12. in 17. uro,
  • jutri, v sredo, med 9. in 17. uro,
  • četrtek, med 9. in 15. uro.

Testiranje je brezplačno, naročanje ni potrebno, pri sebi moramo imeti le osebni dokument in zdravstveno kartico.

Če želite opraviti test, preprosto pridete na določeno mesto, kjer vam bo usposobljeno osebje opravilo bris. Ob tem pa upoštevajte vsa priporočila, predvsem varnostno razdaljo. Priporočajo tudi, da nosimo zaščitno masko.

Rezultat bomo prejeli prek sms-a na svoj telefon 15 minut po opravljenem testu. Če bi se izkazalo, da smo na testu pozitivni, se takoj izolirajmo, pojdimo domov s čim manj stikov, kot je mogoče. Ne uporabljajmo javnega prevoza. Doma pokličimo svojega izbranega zdravnika, ki nam bo odprl bolniški list.

Negativni rezultat testa pomeni, da smo negativni v tistem trenutku. Zato naj nam test ne daje občutka lažne varnosti. Še naprej dosledno upoštevajmo vsa priporočila in zaščitne ukrepe.

O točni lokaciji in pričetku testiranja s hitrimi testi prebivalce obveščajo lokalne skupnosti.

M. D.