Novo mesto: Se bo Krka umaknila iz Rusije?

Vir: krka.si

Uprava novomeške Krke je na včerajšnji spletni konferenci (webinarju) Ljubljanske borze sporočila, da ne načrtujejo omejitev poslovanja ali umika iz Rusije.

Brane Kastelec, direktor finančnega sektorja v Krki, je pri tem povedal, da se noben od farmacevtov ni umaknil z ruskega trga. Dodal je, da ne vidijo nobenih možnosti, da bi jim Rusija zaplenila premoženje v tej državi, poročajo Finance.

Član Krkine uprave David Bratož pa je pojasnil, da se ne soočajo z nikakršnimi pritiski za umik iz Rusije, in ponovil sporočilo, da poslovanje v Rusiji za zdaj poteka nemoteno.

Krka je že prejšnji teden sporočila, da so v Rusiji in Ukrajini v letošnjem prvem četrtletju ustvarili celo nekaj več prihodkov kot v primerljivem lanskem obdobju.

Cena Krkine delnice na Ljubljanski borzi je bila včeraj 93,20 evra.

Najvišji tečaj v zadnjih 52 tednih (zadnjem letu dni) je bil 121,00 evra, najnižji pa 80,00 evra. (vir, Ljubljanska borza)

Gibanje tečaja 1 delnice v zadnjem mesecu je bilo naslednje:

Vir: ljse.si

Iz Krkine uprave so včeraj ponovili, da posledic rusko-ukrajinske vojne še ne morejo oceniti, morebitne spremembe letošnjih načrtov pa bodo objavili, ko in če bo potrebno oziroma ko bodo ocene razmer v Rusiji bolj oprijemljive.

J. M.