Novo mesto: Letošnja generacija občinskih štipendistov

Župan, štipendistki in direktorica občinske uprave Mestne občine Novo mesto (vir: občina)

Januarska 3. redna seja novomeških svetnikov se je začela s predstavitvijo letošnje generacije občinskih štipendistov in prejemnikov enkratne denarne pomoči.

Novi štipendistki sta Franja Horvat in Tija Žura, ki se pridružujeta sedmim štipendistom iz predhodnih let, enkratno denarno pomoč za izobraževanje v tujini pa bo prejela Karmen Ponikvar

Štipendistka Franja Horvat je dijakinja 2. letnika zdravstvene nege na Šolskem centru Novo mesto in se poleg šole predvsem posveča treningom košarke v Ženskem košarkarskem klubu Krka, kjer nastopa za kadetsko in člansko ekipo. Med sezono se udeležuje tako državne lige, kot tudi mednarodne extra lige in mednarodnih turnirjev, kjer z ekipo vedno posegajo po najvišjih mestih. Med svojimi dosežki izpostavlja uvrstitev v slovensko žensko košarkarsko reprezentanco do 16 let.

Štipendijo je prejela tudi Tija Žura, dijakinja 2. letnika splošne gimnazije Novo mesto, ki se ukvarja s plesom hip hopa. S plesno skupino se udeležuje tekmovanj na državnem, evropskem in svetovnem nivoju, na katerih se uvrščajo na najvišja mesta. Poleg tega je tudi navdušena kitaristka in z veseljem popestri kulturne dogodke.

Denarno pomoč Mestne občine Novo mesto za izobraževanje v tujini bo v enkratnem znesku prejela Karmen Ponikvar, umetnica in raziskovalka na področju elektroakustične glasbe, vpisana na dodiplomski študijski program sonologije na Kraljevem konservatoriju v Haagu. Njena praksa vključuje snemanje in komponiranje ter nastopanje z uporabo analogne elektronike ter računalniške obdelave. Aktivno deluje in nastopa pod okriljem dua Lip Rouge, pri različnih založbah pa je izdala tudi že nekaj samostojnih del. Po končanem študiju v tujini in vrnitvi v Novo mesto, želi uporabiti pridobljeno znanje na domačih tleh in po svojih najboljših močeh prispevati k skupnosti.

M. D.