Novo mesto: Koncert flavtistke Pije Hočevar, kapiteljska cerkev Novo mesto

Flavtistka Pia Hočevar

Dolenjska flavtistka Pija Hočevar, ki poučuje in ustvarja v Švici, konec avgusta v Novem mestu organizira poletno šolo flavte, the FluteOn Camp, katere vrhunec bo koncert Dotik večnosti v novomeški kapiteljski cerkvi.

Koncert Dotik večnosti bo danes, v soboto, 27. avgusta, ob 20. uri.

Zaključni koncert vseh udeleženk poletne šole pa bo jutri, 28. avgusta, ob 17. uri na Konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja v Novem mestu.

Vstop na oba dogodka je prost, zbirajo se prostovoljni prispevki.

Na koncertu Dotik večnosti bo Pija skupaj s pianistko Nadjo Rus poustvarila skladbe 20. in 21. stoletja. Na koncertu bo tako mogoče slišati preproste in lepe melodije, nadgrajene tudi z modernimi tehnikami, ki tako zgodbe skladb povezujejo v celoto.

Program koncerta Pije Hočevar in Nadje Rus (Pija Hočevar, flavta; Nadja Rus, klavir):

  • G. Schocker: Regrets and Resolutions
  • S. Espasa: Argos
  • I. Clarke: Touching The Ether

Gostujoča pianistka Nadja Rus, deluje kot korepetitorka in profesorica klavirja na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo ter kot del uspešnega klavirskega dua Scaramouche. S Pijo že dalj časa sodelujeta projektno, tako na koncertnem kot tudi na pedagoškem področju, na obeh pa se odlično dopolnjujeta.

O Piji Hočevar: je diplomantka ljubljanske Akademije za glasbo in nizozemske univerze ZUYD – Konservatorij za glasbo Maastricht ter prejemnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih kot solistka in komorna glasbenica. Kot članica deluje/je delovala v tujih orkestrih ter orkestrskih akademijah (Avstrija, Belgija, Francija, Nizozemska, Portugalska), v Sloveniji pa kot članica in solistka z Orkestrom Ave, Pihalnim orkestrom Občine Šentjernej ter orkestroma Slovenske Filharmonije in RTV Slovenija. Igranje stalno nadgrajuje z udeležbami na seminarjih pri uveljavljenih flavtistih, preko študijev Edgar Willems glasbene pedagogike & pedagogike Rudolfa Steinerja ter tečajev Alexander tehnike, metod Shinichi Suzuki-ja, Zoltan Kodál-jay in E.J. Dalcroza, pa bogati svoje pedagoško delo. V preteklih 13 letih je bila mentorica številnim učencem, komornim skupinam in tudi šolskim orkestrom, s katerimi je dosegla številne uspehe – doma in v tujini. V Zürichu v Švici trenutno vodi svoj glasbeni studio, ustvarja glasbeno-pedagoške vsebine za mlade in zrelejše glasbenike ter projektno koncertira doma in v tujini.

You Tube kanal Pije Hočevar z video vsebinami: youtube.com/c/PijaHočevar

M. D.