Novo mesto: 300. izvedba Odprte kuhne

Odprta kuhna, Novo mesto (arhiv)
Na novomeškem Glavnem trgu se bodo danes kulinarični pustolovci znova smukali med stojnicami in okušali slastne dobrote obedovalnic od blizu in daleč. Pridružite se jim lahko med 11. in 21. uro, izberete svoje favorite in odkrijete kakšen nov kulinarični biser.

Projekt je pripravljen v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto.

Odprta kuhna bo na današnjem gostovanju v Novem mestu obeležila pomemben mejnik, saj bodo obedovalnice z vseh koncev Slovenije pisano ponudbo izvrstnih jedi predstavile na že 300. izvedbi te priljubljene kulinarične tržnice.

Kaj boste lahko pokusili?

Odprta kuhna bo tudi tokrat poskrbela za izjemen nabor dobrot in pijač, ki jih bo pripravljalo 25 obedovalnic iz vse Slovenije, med njimi se bodo kar štiri v Novem mestu predstavile prvič. S Koroške se bo pripeljala ekipa Punkt Kotlje, ki bo navdušila s sočnimi stejk sendviči, iz Goriških Brd pa pridejo čisto pravi bovški krafi, kobariški štruklji in domači njokci z zajcem ter ekipa WB – Tavarneta. Ljubljanski bistro Birdie Foodielab bo predstavil svoj veliki ulični hit – smash burgerje, pri katerih polpeto pripravijo s posebno tehniko stiskanja, za sladico pa bodo obiskovalci lahko zavili k domačinki Maji Kumelj in se na stojnici Pie Shopa posladkali z njenimi domačimi pitami.

Zvedavi jedci se bodo lahko seveda pomudili ob številnih drugih stojnicah s ponudbo najokusnejših zakladov svetovne kulinarike, izbrali kakšno domačo jed, uživali v dobrotah z žara in sodobnih pouličnih prehranskih domislicah in obed pospremili z izborom vrhunskih vin, kraft piva, džina in drugih osvežujočih pijač.

Tudi tokrat bodo vse jedi in pijače postrežene izključno v biorazgradljivih materialih ali povratni embalaži, saj je skrb za okolje eno glavnih vodil organizatorjev, je v sporočilu za javnost zapisala Špela Verbič Miklič z Odprte kuhne.

M. D.