Novo mesto: Dom starejših z novim vodstvom

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Z današnjim dnem, 15. majem, vodenje Doma starejših občanov (DSO) Novo mesto prevzema mag. Mateja Jerič.

Razpis za direktorja zavoda oz. petletno vodenje DSO je bil objavljen ob koncu prejšnjega leta. Svet zavoda je nato 30. januarja na podlagi programa in predstavitve večinsko podprl Matejo Jerič. Pozitivno mnenje o kandidatki je na seji 9. marca podal tudi novomeški občinski svet. Ministrstvo za solidarno prihodnost je nato kandidatki dalo soglasje sredi aprila.

Mateja Jerič bo nasledila mag. Mileno Dular, ki je dom vodila več mandatov in se je prav tako prijavila na razpis.

55-letna mag. Mateja Jerič je diplomirana socialna delavka, na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani je nato še magistrirala. V DSO Novo mesto je bila kot socialna delavka zaposlena 12 let, nato je bila dolga leta zaposlena v novomeški občinski upravi, nazadnje na mestu podsekretarke za zdravstvo, socialno varstvo in varstvo starejših.

V DSO Novo mesto je več kot 350 stanovalcev, za katere skrbi okoli 200 zaposlenih, je razvidno iz njihove spletne strani (DSO NM). Dom je končal veliko investicijo, vredno okoli 4 milijone evrov, Dnevni center Ajda. V teku pa je še ena velika investicija Izboljšanje varnosti stanovalcev in zaposlenih v DSO Novo mesto – Izgradnja novega prizidka in prenova pritličja in kletnih prostorov negovalnega dela v načrtovani vrednosti 5,6 milijona evrov. Za obe investiciji je DSO v času prejšnje, Janševe, vlade prejel odobreno sofinanciranje iz evropskih skladov.

M. D.