Novo mesto: Avgusta začetek gradnje bazenskega kompleksa v Češči vasi

Bazen v Češči vasi, vizualizacija

Podjetje CGP bo prihodnji mesec začelo z gradnjo pokritega bazenskega kompleksa v Češči vasi pri Novem mestu. Severno od velodroma bo tako v okviru Olimpijskega centra Novo mesto začel nastajati bazenski kompleks s spremljevalnimi prostori, ki bo omogočal razvoj rekreativne in tekmovalne plavalne kulture v novomeški občini.

Dela so ocenjena na 5,6 milijona evrov, potekala bodo predvidoma do oktobra 2022.

 Z izgradnjo pokritega bazenskega kompleksa želi občina zagotoviti manjkajočo športno infrastrukturo na področju plavanja ter s tem tudi osnovne pogoje za razvoj organiziranega športnega plavanja, izvedbo tekmovanj ter omogočiti pogoje za širjenje plavalne kulture. Zelo pomemben segment bodo programi s področja rekreacije in rehabilitacije specifičnih skupin uporabnikov.

Po zagotovilih predsednika Plavalne zveze Slovenije dr. Bore Štrumblja lahko Novomeščani pri razvoju svojega plavalnega centra računajo na vso podporo plavalne zveze. Župan mag. Gregor Macedoni pa je ob včerajšnjem podpisu pogodbe s CGP Novo mesto dejal, da bazen v Češči vasi popravlja zgodovinsko krivico prebivalcem Novega mesta in širše regije, ki doslej niso imeli pravega plavalnega bazena, kompleks v Češči vasi pa bo zaokrožil nastajajoči športni center. Napovedal je tudi državna prvenstva v novem objektu pozimi 2022-2023.

Prva faza gradnje bazenskega kompleksa v Češči vasi bo obsegala izvedbo gradbenih, obrtniških in inštalacijskih del, v nadaljevanju sledi urejanje bazenske školjke ter bazenske tehnike.

Objekt bo pravokotne tlorisne oblike in bo v dolžino meril 58,8 m, v širino 58,15 m in v višino 8,75 m.

Obsegal bo dva pokrita bazena, z osrednjim 25-metrskim plavalnim bazenom in manjšim ogrevalnim bazenom, savno, prostore za vadbo, garderobne in sanitarne prostore, recepcijo z manjšim gostinskim lokalom, tehnične prostore in pisarniške prostore za upravo.

Parkirna mesta bodo na voljo na sedanjem parkirišču pri velodromu, ob kompleksu pa je načrtovan tudi prostor za naknadno gradnjo dodatnih parkirišč in zunanjega 50-metrskega olimpijskega bazena.

S tem se nadaljuje nadgradnja Olimpijskega centra Novo mesto, ki je bil že pred prenovo zamišljen kot nacionalni trenažni center za atletiko, kolesarstvo in triatlon, so sporočili z mestne občine.

Takšni so načrti, vizualizacija in podpis pogodbe:

Vizualizacija izbrane arhitekturne rešitve za bazen v Češči vasi.
Vizualizacija izbrane arhitekturne rešitve za bazen v Češči vasi.
Podpis pogodbe: Martin Gosenca, predsednik uprave CGP Novo mesto, in župan Gregor Macedoni.

M. D.