Novih več sto ilegalcev

Foto: PPIU PU NM

Ob koncu tedna so policisti novomeške policijske uprave obravnavali 245 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so tudi dva tihotapca, nezakonite migrante sta prevažala kar v jaguarju.

 

Na območju Črnomlja, v Žuničih in Preloki, so prijeli 12 ilegalnih migrantov, od tega osem državljanov Maroka in štiri državljane Sirije.

Na območju Brežic so obravnavali 228 nezakonih migrantov, od tega največ državljanov Sirije, Afganistana, Maroka, Nepala, Turčije, Indije in Rusije.

Migrante so obravnavali v krajih Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Kapele, Jereslavec, Mihalovec, Bukošek, Brežice in Jesenice na Dolenjskem.

Prijeli še dva tihotapca in pet ilegalnih migrantov

V petek, 8. marca, so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Jaguar romunskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 24-letni državljan Romunije in 23-letna državljanka Romunije v vozilu prevažata 5 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Državljanoma Romunije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policijski postopki z vsemi prijetimi še potekajo.

A. L.