Kronika: Vlamljali in kradli prehrambene izdelke, denar, tobačne izdelke

Fotografija je simbolična.

S policijskih uprav Novo mesto in Ljubljana poročajo o več vlomih in tatvinah ob koncu tedna. 

 

V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v počitniško hišo in odtujena kaminska peč in lovska kamera. Lastnika je oškodoval za okoli 1.300 evrov.

V Bereči vasi pri Metliki je med 8. 3. in 9. 3. nekdo vlomil v skladiščne prostore prodajalne. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 9. 3. je v Spodnji Pohanci nekdo vlomil v avtomat in odtujil prehrambene izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za 1.200 evrov škode.

Na Uršnih selih je med 6. 3. in 9. 3. neznanec skozi vrata vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na območju Tolstega vrha (PP Šentjernej) je med 3. 3. in 10. 3. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil prehrambene izdelke. Z vlomom in tatvino je povzročil za 300 evrov škode.

V Podzemlju je v noči na 11. 3. nekdo vlomil v poslovne prostore prodajalne in odtujil tobačne izdelke. Po prvih ocenah je z vlomom in tatvino povzročil za okoli 2.000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Sevnici je nekdo vlomil v avtomat in odtujil sveže prehrambene izdelke in denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 4.000 evrov škode.

V okolici Sevnice je med 8. 3. nekdo iz nedograjene počitniške hiše odtujil okoli 15 m2 keramičnih ploščic, fasadno mrežno in zaboj piva.

V okolici Sevnice je 10. 3., med 9.30 in 12.30, je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

M. D.