Novi okužbi v Straži in ponovno v Kočevju

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil, da so včeraj potrdili 14 novih okužb s koronavirusom. Skupno število doslej potrjenih okužb je že 1572, od tega je 80 aktivnih. V bolnišnicah je bilo včeraj 8 obolelih, od tega 1 v intenzivni enoti, 111 oseb pa je doslej umrlo s covidom-19. Včeraj so opravili 878 testov.

Nove okužbe so potrdili pri prebivalcih s stalnim prebivališčem v naslednjih občinah:

Straža (2), Kočevje (1), Ljubljana (2), Koper (2), Pivka (2), Velenje (1), Sežana (1), Hrastnik (1), Medvode (1) in tujina (1).

V Občini Kočevje so po 4. marcu že imeli 5 okuženih, vendar so vsi ozdraveli. Včerajšnja pa je nova.

V Občini Straža pa so prvo okužbo nasploh imeli 22. junija, včeraj sta bili potrjeni še 2 dodatni – skupno so okuženi 3 občani te občine.

Dodatno: Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je v oddaji 24 ur na POP TV pojasnil, da je bilo 8 od včeraj potrjenih okužb iz že znanih skupin okuženih.

Dve okuženi osebi sta prišli iz BiH, tri iz Srbije, za eno osebo pa še niso našli izvora.

“Vsi, ki so bili na novo odkriti, so pod nadzorom epidemiološke službe, ki so jim odredili izolacijo, osebam, ki so bile z njimi v stiku, pa 14-dnevno karanteno” je zagotovil.

Dodal je, da je trenutna epidemiološka situacija resna tudi v sosednji Hrvaški in če se ne bo umirila, bo treba zaostriti ukrepe.

Zemljevid z označenimi občinami, kjer je virus aktiven.

Vir: NIJZ in covid-19

M. D.