Novi davki: Najbolj bodo prizadeti tisti, ki so garali

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Vladajoča koalicija (Gibanje Svoboda, SD in Levica) je napovedala nov davčni pogrom. Pripravljajo davčno reformo, katere namen je v državno blagajno privesti čim več denarja. Njihove potrebe so namreč izredno velike, so sporočili.

Drugačne davke napovedujejo pri obdavčitvi plač in tudi nepremičnin.

Podjetnik dr. Aleš Štrancar iz ajdovske gazele Bia Separations, je za Nova24TV povedal, da bodo novi davki najbolj prizadeli revne, prizadevne, hkrati pa bodo zelo otežili delovanje gospodarstva.

Napovedane davčne spremembe bodo zdaleč najbolj prizadele srednji in nižji sloj. Obdavčitev potnih stroškov pa je sploh prava cvetka, ki bo najbolj prizadela Ljubljano, saj se zaposlenim vožnja ne bo več izšla. In temu primerno bodo bolnice imele še večje težave z medicinskimi sestrami, hoteli bodo ostali brez čistilk, gostilne brez natakarjev in kuharjev, vrtci in šole brez kadra.

Najbolj premožni, predvsem slovenski tajkuni imajo svoje premoženje v tujini, v davčnih oazah in slovenski FURS nima prav nobene možnosti temu premoženju slediti, kaj šele ga obdavčiti. Najbolj prizadeti bodo tisti, ki so 30 let garali, da so si sezidali hišo, ki jo bodo morali čez par let prodati, saj visokih davkov na nepremičnine ne bodo zmogli. Tudi kmetije bodo zaradi tega še bolj propadale. Podobno kot se to dogaja v ZDA že desetletja. In ne pozabimo, da je bivši predsednik ZDA Barak Obama prek Nike Kovač in njej podobnih skupaj s Sorošem in njegovimi slovenskimi štipendisti pomagal ustoličiti to vlado. Cilj Obame, Soroša in podobnih je vzpostavitev globalne države, ki ji vlada finančna elita, ostali pa bomo njihovi sužnji.” Vir 

Več o namerah vlade, ki močno razburjajo slovensko javnost, bomo objavili v soboto zjutraj.

M. D.