Nova razkritja: Še 531 tisoč evrov in hkrati 290 tisoč evrov neplačanih davkov

(Zdaj že nekdanji) 'novinarji' spletnega medija Necenzurirano - Vesna Vuković (odhaja v Golobovo stranko), Primož Cirman (prevzel naj bi Siol.net) in Tomaž Modic (desna roka Mojce Pašek Šetinc iz Golobove stranke) (vir: arhiv)

Portal pozareport.si danes razkriva, da portal Necenzurirano oziroma družba Providentia po njihovih zanesljivih informacijah Finančni upravi RS (Fursu) dolguje 290.493 evrov.

Podjetje ima že dlje časa blokirane vse transakcijske račune v državi, Furs pa naj bi izdal tudi že sklep o blokadi vsega premičnega premoženja te družbe.

Zato po navedbah virov pozareporta.si visi v zraku tudi nedavni prenos (prodaja?!) portala Necenzurirano na družbo Media partner, ki je – prek družbe Svet24 – v lasti nekdanje Odlazkove žene Alene Nardini, saj bi se lahko Furs z blokado “usedel” tudi na spletno domeno Necenzurirano.si.

Na pozareportu še dodajajo: “No, morda je pa pri tem prenosu, brez kupoprodajne pogodbe ali resničnih denarnih transakcij, šlo celo za goljufijo, beri: načrtovani pobeg pred davčno upravo in poplačilom davčnih obveznosti na drugo podjetje?!”

Spomnimo. Pozareport.si je včeraj razkril, da elektro oligarh Robert Golob, njegov krog in nekateri drugi nakazujejo denar točno določeni novinarki – Vesni Vuković iz portala Odlazkovega Necenzurirano oziroma njenemu podjetju.

Iz GEN-I je šlo nakazilo 103 tisoč evrov in to ne za oglase, pač pa kar tako. Za toliko je Golob oškodoval GEN-I v državni lasti.

Poleg tega so prejeli še 60 tisoč evrov iz Gorenja Velenje in 107 tisoč evrov iz dveh drugih podjetij. Skupno 270 tisoč evrov. Več o tem smo poročali tukaj  

Na portalu Siol.net pa so včeraj objavili, da imenovani v letih 2016 do 2019 od podjetja TSmedia, hčerinske družbe državnega Telekoma Slovenija, za objave tekstov novinarjev današnjega portala Necenzurirano prejeli 531 tisoč evrov.

Če seštejemo te zneske, se pravi 270 tisoč plus 531 tisoč evrov, je to 801 tisoč evrov prihodkov (po dostopnih podatkih za tri osebe). Hkrati imajo 290 tisoč evrov neplačanih davkov.

Gorenje priznalo: Novinarka Vesna Vuković je bila na naši plačilni listi – siol.net

Vir in več: pozareport.si

M. D.