Golob prek GEN-I Odlazkovi novinarki 103 tisoč evrov

(vir: Twitter)

Portal pozareport.si danes ekskluzivno razkriva, kako elektro oligarh Robert Golob, njegov krog in nekateri drugi nakazujejo denar točno določeni novinarki – Vesni Vuković iz portala Odlazkovega Necenzurirano, oziroma njenemu podjetju.

Na podlagi podatkov portala je Vukovičeva iz Necenzurirano, ki je zdaj tudi zaposlena v enem od podjetij smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka, prejela skupno 270 tisoč evrov.

Plačniki so bili naslednji:

– Robert Golob, prek podjetja GEN-I, kjer je bil predsednik uprave – 103 tisoč evrov.

– Klemen Boštjančič, predsednik upravnega odbora Save, prek svoje zasebne družbe Brio svetovalni center d. o. o. – 34 tisoč evrov.

– Adventura Investments d. o. o. – 73 tisoč evrov. Gre za podjetje, ki ga obvladuje Darko Martin Klarič, in ki so ga nekateri že pred časom povezovali z domnevnim tajnim financiranjem portala Necenzurirano.

–  Gorenje Velenje, ki je v kitajski lasti – 60 tisoč evrov. Glede na dejstvo, da so Vukovićeva ter Necenzurirano v zadnjih dveh letih objavili na tone izrazito politično propagandno – napadalnih tekstov zoper aktualno vlado, NIJZ in Milan Kreka, direktorja NIJZ, ni daleč ocena, da je lahko pri tem v ozadju tudi kitajsko financiranje tukajšnje protivladne (covid) kampanje.

Dodajmo, da članke, ki jih pripravljajo na portalu Necenzurirano, nato povzemajo vsi Odlazkovi mediji (tiskani in radijski), več deset jih je. Pa ne samo to, so tudi kot “verodostojen vir” za državno Slovensko tiskovno agencijo (STA) in RTV Slovenija, pa tudi ostale zasebne komercialne medijske hiše. Kakšna je verodostojnost tega, lahko presodi vsak sam.

Iz portala Necenzurirano so po objavi na spletni strani Pozareport zagrozili s tožbami, Bojan Požar pa je na Twitterju zapisal:

“Panične in patetične grožnje s tožbami, s katerimi sicer grozite namesto vaših mecenov, ne morejo ustaviti novinarskih objav na podlagi uradnih dokumentov in drugih resničnih informacij, pomembnih za javnost.”

Dodal je še: “Namesto, da bi odgovarjali na novinarska vprašanja, grozijo s strateškimi SLAPP tožbami.”

Vir in več: pozareport.si

M. D.