Intervju: Vzporedni mehanizem globoke države še vedno deluje

(Vir: Zajem zaslona)

Intervju z Radom Pezdirjem je tu. Jasno dokazuje, da si je partija prisvojila državni denar in ga porabila zase, da znova zavlada in vlada. 

Intervju na družbenih omrežjih izredno odmeva. Kljub skurjeni dokumentaciji je Rado Pezdir identificiral omrežja, ki so ropala Slovence. Za vse pa je bilo seznanjeno vodstvo CK s Kučanom na čelu.

V tokratnem intervjuju na TV Slovenija je dr. Jože Možina gostil dr. Rada Pezdirja, avtorja fascinantne knjige Vzporedni mehanizem globoke države, napisane na podlagi dokumentov, ki so iz Sove prišli v Državni arhiv Slovenije.

Pezdir do podrobnosti razgali kriminalno delovanje slovenske tajne komunistične policije, ki je doma in v tujini delovala za koristi slovenskega komunističnega vrha. Temu je konec 80. let prejšnjega stoletja predsedoval Milan Kučan, ki je, kot dokazuje Pezdir, ohranil vpliv na podjetja, npr. na NLB, tudi pozneje, ko je bil slovenski predsednik.

Gost se posebej dotakne okoliščin ob padcu slovenskega totalitarnega režima, ko je Udba denar izvozila v tujino in ga po osamosvojitvi uporabila za prevzeme podjetij in medijev.

S tem denarjem, ki je v bistvu last vseh Slovencev, je globoka država po letu 1991 ohranjala in obnavljala mafijski vpliv starega komunističnega režima in njegovih nosilcev do današnjega časa.

Gost posebej poudari primer, ko je NLB po vzvodih globoke države oprala za več kot milijardo dolarjev iranskega denarja. Zgrožen je nad tem, da so pristojne institucije odpovedale oziroma »poskrbele«, da za to ni nihče odgovarjal.

Vzporedni mehanizem globoke države še vedno deluje, vendar oslabljen, saj je ostal brez glavne »pumpe«, Ljubljanske banke, ki mu je prej služila kot denarnica. V tej je predvsem globoka država pred leti izkopala petmilijardno bančno luknjo.

Dr. Pezdir ob koncu oceni, da bo samo odgovorna oblast, ki bo postavila poštene regulatorje, lahko končno prekinila denarne tokove vzporednega mehanizma globoke države.

In še:

– Mediji forsirajo neobstoječo politično stranko in s tem ohranjajo udbovsko mafijo pri življenju.

– Pozor: Mediji/novinarji, ki pokrivajo gospodarstvo/korupcijo, a to temo prikrivajo, so seveda del omrežja globoke države!

Posnetek intervjuja, če ste ga zamudili, si lahko ogledate na povezavi:

Televizija Slovenija – RTVSLO.si

M. D.