Nasilneža na širšem območju Mirne načrtno opijala žrtve in kradla

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da sta 30-letni osumljenec in 19-letni osumljenec z Dolenjske v mesecu aprilu 2018 načrtno izbirala svoje žrtve in jih opijala z namenom, da bi lažje izvršila kaznivo dejanje.

Enemu izmed oškodovancem sta ukradla nakit in ga oškodovala za 500 evrov, drugega je 30-letni osumljenec zadrževal v svojem stanovanju, v tem času pa je mlajši vlomil v stanovanjsko hišo oškodovanca in mu ukradel motorno žago, računalnik, udarno kladivo in ročno orodje v skupni  vrednosti  okoli 1500 evrov.

Enega izmed oškodovancev sta prav tako načrtno opila in ga z grožnjo prisilila k dvigu denarja na bankomatu. Na parkirnem prostoru gostinskega lokala na Mirni sta od oškodovanca zahtevala, da jima izroči ključe svojega avtomobila. Ta se jima je uprl, zato sta ga pretepla in lažje poškodovala. Kasneje je 30-letni osumljenec na parkirnem prostoru napadel še enega moškega in od njega zahteval, da mu izroči denar. Osumljenca sta po dejanju pobegnila, denarja in avtomobila pa nista uspela  odtujiti.

Med preiskavo kaznivega dejanja so novomeški kriminalisti ugotovili, da je 30-letni osumljenec v noči na 18. 3. 2018 skozi vrata vlomil v  prodajalno na Mirni in odtujil več izdelkov v vrednosti 5300 evrov.

V sostorilstvu s 40-letno osumljenko sta osumljena še dveh kaznivih dejanj groženj in kršitve nedotakljivosti stanovanja.

Novomeški kriminalisti  so  k  preiskovalnemu  sodniku privedli osumljenca zaradi  številnih premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja. Oba so v preteklosti že obravnavali zaradi istovrstnih kaznivih dejanj, 30-letni je že  prestajal zaporno kazen.

Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor.

C. R.