Napoved zrežiranega scenarija in odmevi

(vir: arhiv)

“Zapomnite si ta natančno zrežirani scenarij za naslednjih 48 ur:

– Jutri, nedelja zvečer, POP TV v oddaji 24 ur na podlagi naročene ankete pri Mediane razglasi Roberta Goloba za najbolj zaželenega predsednika vlade.

– Ponedeljek, tiskovna konferenca Roberta Goloba, ki napove svoj politični projekt.”

Tako je včeraj na Twitterju dogodke v naslednjih 48 urah napovedal vedno dobro poučeni Bojan Požar, znani novinar in urednik portala Pozareport.si.

Javnomnenjske ankete agencije Mediana so v ključnih trenutkih pogosto pod vprašajem, njihova solastnica in direktorica Janja Marolt Božič je leta 2018 podobno zelo navijala za Marjana Šarca in ga poimenovala kar “Luka Dončič slovenske politike”. Kako se je končala Šarčeva zgodba, pa je vsem znano.

Komentarji pod Požarjevo objavo so zelo povedni, objavljamo nekatere: 

– Tako deluje tranzicijska globoka država. In spet bomo izpadli budale, če jim bo s takimi prozornimi scenariji ratalo osvojiti oblast.

– Ni težko ko ima 1,2 milijona evrov budgeta (direktno od države). Nanaša se na Goloba in njegove nezakonito visoke prihodke iz državnega podjetja GEN-I – op. av.

– Stranka DeSUS ti ponudi stranko, Alenka (Bratušek – op.) volivce, glavni (MSM) mediji pa zastonj minutažo.

– To že vnaprej veš, kako bo potekalo, ker je scenarij, tehnika vedno po istem muštru narejena. Z istimi zakulisnimi akterji.

– Bomo videli, če jim bo tudi tokrat uspelo (že 3.) nategnit kritično maso Slovencev z “novim obrazom”.

– Se pravi, Robert Golob nima stranke in je brez programa. Mediana pa je že zaznala, da je najbolj zaželen predsednik vlade.

– Ali bo globoka država uspela z medijsko pomočjo prelisičiti ljudi z Golobom, kot jih je s Cerarjem, Šarcem …?

Spomnimo. Javnomnenjska raziskava agencije Parsifal je Robertu Golobu namerila 5,1-odstotno podporo. Vprašani pa so kot najprimernejšega predsednika vlade označili Janeza Janšo. Več o tem smo poročali tukaj 

Ampak, globoka tranzicijska država ima svoje zakonitosti. Po svoje so tudi v šoku, ker je več javnomnenjskih raziskav Golobu namerilo veliko manj eksplozivno podporo kot pred tem Jankoviću, Cerarju in Šarcu. Zato številni že navajajo, da postaja jasno, da so se novi obrazi končno izpeli.

Golob je politično pot začel v LDS, nadaljeval pri Jankoviću (Pozitivna Slovenija) in nato Alenki Bratušek (SAB).

Danes velja za turbo kapitalističnega državnega direktorja v GEN-I, ki se ukvarja predvsem s prodajo električne energije. To po izredno nizkih (morda celo dampinških) cenah kupuje v Jedrski elektrarni Krško. To pomeni, da je Golob predvsem trgovec.

V GEN-I je bil direktor tri mandate (15 let), država mu četrtega ni več podelila. Tretji mandat se mu je iztekel sredi decembra 2021. In zdaj je vik in krik ter hop v politiko. Verjetno tudi zato, da mu ne bi bilo treba vračati nezakonite visoke plače, milijone evrov.

M. D.