Nafta na najnižji vrednosti v več kot mesecu dni

(vir: arhiv)

Nafta je na najnižji vrednosti v več kot mesecu dni, cene goriv na črpalkah, ki jih je določila vlada pod vodstvom Roberta Goloba, pa so najvišje v zgodovini.

Iz preglednice je razvidno, da je cena za sodček nafte 103,38 ameriškega dolarja. Iz grafa je tudi razvidno, da cena pada že več dni.

Cene na svetovnih trgih tako postavljajo na laž predsednika slovenske vlade Roberta Goloba (ex trgovca z državno električn energijo) in ministra za gospodarstvo – trgovca Matjaža Hana. V dneh visoke podražitve goriv sta oba zatrjevala, da je podražitev nujna, saj cene na svetovnih trgih “naraaaščajo”.

Dejansko pa je tako, da je več kot evro pri litru goriva različnih dajatev državi in dražje je gorivo, več denarja poberejo. Njihovim potrebam ob vzpostavljanju novih ministrstev in političnih zaposlitvah (tudi iz vrst propadlih LMŠ in SAB) namreč ni videti konca.

V letu 2008, npr., je bila cena za sodček surove nafte 140 evrov, cena dizla je bila 1,20 evra. Zdaj je cena za sodček surove nafte 103 evre, cena dizla je 1,866 evra.

Posnetek zaslona današnjega dogajanja na trgu surove nafte:

 

Vir: Twitter

A. L.