Na OŠ Bršljin ozaveščali o trajnostni mobilnosti

(foto: OŠ Bršljin)

Člani Osnovne šole Bršljin v Novem mestu so se kot ambasadorji programa Varno na kolesu odpravili na kolesarski izlet in na ta način aktivno ozaveščali o trajnostni in varni mobilnosti.

Sporočilo o varnosti v prometu so ponesli na novomeško Osnovno šolo Center, kjer so tamkajšnje učence povabili, da za prihod v šolo čim večkrat uporabljajo okolju prijaznejša prevozna sredstva.

Lokalno kolesarsko akcijo je spodbudil program Varno na kolesu s pozivom šolam, da sporočilo o pomenu trajnostne mobilnosti in gibanja širijo v bližnje kraje.

OŠ Bršljin, zmagovalci pretekle sezone programa Varno na kolesu, so v torek, 24. septembra, počastili Evropski teden mobilnosti in se v duhu spodbujanja aktivne in varne udeležbe najmlajših v promet podali na kolesarski izlet.

Učiteljica Irena Gole je pojasnila, zakaj so na šoli izvedli kolesarsko akcijo: »Na OŠ Bršljin ustvarjamo tradicijo, saj že vrsto let v septembru v okviru Evropskega tedna mobilnosti spodbujamo okoliške šole k varnemu kolesarjenju in jih povabimo k sodelovanju v vseslovensko kolesarsko pobudo Varno na kolesu. Lana, Tjaša, Mark, Pika, Jure, Miha in Luka, učenci od 5. do 9. razreda, so naši letošnji ambasadorji kolesarjenja. V torek, 24. 9. 2019, so 22 petošolcem na OŠ Center razdelili simbolična darilca ter jih spodbudili, da večkrat sedejo na kolo. Ob obisku se je oblikovala tudi ideja, da bi spomladi izvedli skupni kolesarski izlet.  Verjamemo, da ga bomo izpeljali.«

Tanja Medved, vodja programa Varno na kolesu, je ob tej priložnosti povedala: »Izbranim uspešnim šolam pretekle sezone smo podelili naziv »Ambasadorji varnega kolesarjenja« in jih ob tem pozvali, da se v podporo Evropskemu tednu mobilnosti aktivno odzovejo v svojem lokalnem okolju in ozaveščajo o pomenu trajnostne mobilnosti. OŠ Bršljin, lanskoletni zmagovalci in večkratni finalisti programa Varno na kolesu, so tudi tokrat dokazali, da jim ozaveščanje o varnosti v prometu in trajnostni mobilnosti veliko pomeni, saj so sporočilo o varnih kolesarskih izkušnjah širili tudi med okoliške šole.«

Ambasadorji kolesarjenja.

C. R.