Na Možganovo kmetijo vrnili vseh 24 glav živine

Takšno govedo so iz Mokronoga konec prejšnjega tedna vrnili na kmetijo Možgan (vir: GLAS Trebnje, X)

Vseh 24 glav goveje živine, ki jih je veterinarska inšpektorica Danuša Štiglic z novomeške enote Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin 14. novembra lani nezakonito odvzela kmetiji Možgan iz Leskovca pri Krškem, je vrnjenih na kmetijo.

Prejšnji teden so vrnili 13 govedi, včeraj pa še 11, portal GLAS Trebnje je na omrežju X zapisal, da so vrnjene krave, telički in bik.

Na portalu so že včeraj zapisali, da so v Savinjski dolini na tovornjak naložili zadnje krave in jih naj bi vrnili lastniku Možganu, katere so “depolitizirali” pred dvema mesecema. Nato so spremljali dogodke in zvečer dodali, da se je živina dokončno vrnila na Možganovo kmetijo.

“Najbolj usrane krave od lastnega dreka (glejte slike) so prišle iz Mokronoga, saj gnoja niso skidali in ne poskrbeli za nastilj. Sledi pregled krav!”, so zapisali.

Spomnimo. Ob nezakonitem odvzemu govedi je v javnosti zaokrožilo, da je Danuša Štiglic 13 glav govedi poslala v Mokronog (domnevno k Cvetanu), 4 kmetu iz okolici Velenja, 1 Društvu za zaščito konj (domnevno tisto, ki si jo je “za svojo” izbrala njihova aktivistka Valerija Podobnik) in 5 na kmetijo v okolici Radeč.

Portal GLAS Trebnje je objavil še fotografije govedi, ki so jih že prejšnji teden vrnili na kmetijo (iz Mokronoga).

Vir: GLAS Trebnje, portal X

A. L.