Na mestu bankomata na Trgu svobode v Metliki zazevala velika luknja

Bankomata ni več.

Prizadevanja Metličanov, da bi ohranili enega od treh bankomatov v Metliki, to je bankomat na Trgu svobode 7, so bila neuspešna. NLB je namreč včeraj uresničila napoved, da bo bankomat 13. junija odstranila. Na mestu, kjer je stal, tako danes zeva le še velika luknja.

 

Kot kaže, ni pomagala niti peticija, ki so jo zagnali v Metliki in jo je do včeraj podpisalo skoraj 400 ljudi, kar je okoli 15 odstotkov prebivalstva.

Obvestilo banke, da bo zaradi nerentabilnosti ukinila enega od treh bankomatov v Metliki, je sicer med občani in podjetji ter obrtniki, ki poslujejo v mestnem jedru Metlike, sprožilo veliko nejevolje, ogorčenja in zaskrbljenosti. Opozarjali so, da gre za edini bankomat v središču Metlike, ki ga poleg starejših stanovalcev metliških trgov in širšega območja starega mestnega jedra, uporabljajo tudi mlade družine, stanovalci Doma starejših občanov Metlika, starši, ki vsakodnevno vozijo otroke v Glasbeno šolo Črnomelj – podružnico Metlika, udeleženci maš, turisti in ter obiskovalci ponudnikov gostinskih, cvetličarskih in drugih storitev.

A. V.