Na Dvoru razkrit gasilski dom, v Črnomlju poškodba na vrtcu

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Vremenske razmere so se umirile, včerajšnja nevihtna linija pa prinesla zelo močne sunke vetra, ponekod so bile izrazite nevihtne celice s točo in udari strel. Zvečer je drugi val neviht zajel zahodni del Slovenije.

Kot so sporočili z uprave za zaščito in reševanje, sta se pri posredovanju poškodovala gasilec in električar.

V bližini naselja Korita v občini Trebnje je v sredo zvečer udar električnega toka pod daljnovodom v gozdu poškodoval delavca elektro podjetja. Gasilci so pomagali pri prenosu ponesrečenega iz gozda do reševalnega vozila. Poškodovanega so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči in ga v nadaljnjo oskrbo prepeljali v novomeško bolnišnico, poroča center za obveščanje.

Sredino vremensko dogajanje je precej razdejanja za seboj pustilo na Celjskem in Dolenjskem, tam je med drugim območje naselja Griblje v občini Črnomelj zajelo močno neurje s točo. Posredovalo je 125 gasilcev, ki so na kar 46 objektih pokrili strehe s strešniki in folijo.

Na Dvoru v občini Žužemberk pa je močan veter razkril tudi streho gasilnega doma, domači gasilci so jo pokrili s strešno folijo in strešniki.

Strehe je razkrivalo tudi drugod v regiji, med drugim v Novem mestu na dveh večstanovanjskih objektih, v Črnomlju pa je močan veter poškodoval kovinski del obrobe strehe vrtca. Tudi tam so na pomoč priskočili gasilci, kaže poročilo novomeške izpostave uprave za zaščito in reševanje.

Po prvih podatkih so včeraj zabeležili skupno 2218 dogodkov na območjih regijskih centrov za obveščanje Brežice (167), Celje (577), Koper (33), Kranj (280), Ljubljana (294), Maribor (166), Murska Sobota (47), Nova Gorica (16), Novo mesto (70), Postojna (8), Ptuj (166), Slovenj Gradec (58) in Trbovlje (5).

Gasilci iz 432 gasilskih enot so odstranjevali podrta drevesa, elektro in telekomunikacijske drogove, prekrivali odkrite strehe stanovanjskih, gospodarskih in drugih objektov, prečrpavali vodo iz poplavljenih prostorov in cestišč ter sodelovali pri evakuaciji občanov iz ogroženih območij.

M. D.