Množičen pretep v Veliki Kladuši

Pretep migrantov (vir: kamenjar.com)

V migrantskem centru Miral v Veliki Kladuši, približno 70 kilometrov od južne slovenske meje, so sinoči izbruhnili spopadi, v katerih je bilo poškodovanih več migrantov in trije policisti. Policija unsko-sanskega kantona je danes potrdila, da so prijeli 20 ljudi, za najmanj 6 bodo zahtevali izgon iz države.

Najprej je izbruhnil spopad med najmanj sto migranti, ki so zatem napadli tudi policiste. Očitno pred tem pa so se pretepali tudi na ulicah, od koder je video posnetek.

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva unsko-sanskega kantona Ale Šiljdedić je za sarajevski časnik Oslobođenje pojasnil, da je najprej izbruhnil fizični obračun med migranti, ki so povzročili tudi gmotno škodo v centru. Posredovali so policisti, v katere so migranti nato metali kamenje, kovinske palice in plinske jeklenke.

Opozoril je tudi, da je stanje v centru še zmeraj napeto in da je možno pričakovati nove pretepe.

Portal Klix.ba pa je objavil, da so bili med udeleženci pretepa predvsem migranti iz Maroka, Pakistana in Alžirije. Teh je tudi največ, ki nezakonito vstopajo v Slovenijo.

Domačini so del pretepa na ulicah Velike Kladuše tudi posneli. Posnetek, ki ga je objavil portal Klix.ba, objavljamo v nadaljevanju. Gre pa samo za del pretepov, glavnina se je ponoči zgodila v migrantskem centru Miral.

Na območju Velike Kladuše in Bihaća je nameščena večina migrantov, ki so prispeli v BiH z namenom, da bi nadaljevali svojo pot proti državam Evropske unije. Po uradnih podatkih vlade v Sarajevu je od začetka leta v BiH vstopilo več kot 7000 migrantov. Na območju unsko-sanskega kantona naj bi bilo okoli 5000 migrantov, točnega števila pa niti ne vedo, ker jih je veliko nastanjenih pri zasebnikih. Dnevno prihajajo novi in tudi odhajajo. V migrantskem centru Miral pa je med vikendom prišlo tudi do velikega požara.

C. R.

novo staro popularno
Podgurc

Ljudje še se ne zavedate kakšni bodo problemi z temi muslimanskimi migranti teroristi ISISA. Lep dokaz njihove nasilne muslimanske mentalitete, v Siriji so ubijali otroke, ženske posiljevali, obglavljali ljudi. Zakaj naša vlada zagovarjajo muslimanske migrante, jim podeljuje AZILE????? Vse bi morali poslati nazaj na Hrvaško. Postajamo Migrantski žep, ker to se imamo zahvaliti levičarski vladi, ŠARCU, CERARJU. Obadva nista sposobna zaščititi Slovenije pred navalom kriminala migrantov. Obadva se sprenevedata in zavajajo ljudi Slovenije glede tega. Naši policisti so preveč obremenjeni z migracijami, vsaka jim čast pri varovanju meje. Samo kaj ko vlada, Poklukar nima tudi posluha za policiste, kaj šele… Preberite več »

Neznanec

Ko bi pa jih zaceli mlatit politike v javnosti pol bi pa zares oni zaceli razmislat