Mirna: Občinska priznanja Kristini Krhin, Olgi Škarja, Milanu Škufci in Antonu Zakrajšku

Mirna, praznik 2024 (foto: Studio PraprotKa, vir: občina)

Občina Mirna danes, 1. julija 2023, praznuje svoj 13. rojstni dan. Ob občinskem prazniku so na osrednji prireditvi podelili priznanja.

Plaketo je prejela Kristina Krhin, zahvale pa Olga Škarja, Milan Škufca in Anton Zakrajšek.

Kristina Krhin je prejela plaketo za dolgoletno uspešno, izvirno in kakovostno delo na področju ilustracije, še posebej za dragocen prispevek k raznolikosti slikanic, za izvirne podobe v otroških revijah in šolskih učbenikih ter za odmevne predstavitve slovenske ilustracije doma in v tujini, s čimer je ponesla glas o rodnem kraju širom po svetu in tako prispevala k večanju ugleda in prepoznavnosti občine.

Letos so bile podeljene tri zahvaleOlga Škarja jo je prejela za dolgoletno spodbujanje predvsem socialnih in športnih aktivnosti v Društvu upokojencev Mirna, zaradi katerih se povečuje tudi prepoznavnost Občine Mirna.

Zahvalo za neprecenljiv prispevek k razvoju raznolikega društvenega življenja v nekdanji krajevni skupnosti in današnji Občini Mirna ter za skrb za ohranjanje vrednot NOB je prejel Milan Škufca (v njegovi odsotnosti je priznanje prevzel nečak Jure).

Zahvalo za ohranjanje kulturne dediščine in več kot 50-letno zvestobo rokodelski tradiciji, še posebej pletarstvu, ter za redno udeležbo na krvodajalskih akcijah pa je prejel Anton Zakrajšek.

Ob bližajočem se 13. rojstnem dnevu občine (Občina Mirna kot samostojna občina deluje od 1. julija 2011) so obiskovalce pred kulturnim domom pozdravile Trebanjske mažorete. Osrednja prireditev, ki jo je povezovala Petra Krnc Laznik, se je začela s slovensko in mirnsko himno, ki ju je zapel Mladinski pevski zbor Osnovne šole Mirna pod vodstvom Margarete Megi Vidmar, zaključila pa z izbranim programom učencev in učiteljev Glasbene šole Trebnje.

Župan Dušan Skerbiš se je v slavnostnem govoru osredotočil na glavne spremembe v občini v zadnjem letu: obvoznica, ki je že v izgradnji in bo odprta prihodnje leto, prihod trgovinskega centra in čistilna naprava. Napovedal je še investicijska vlaganja v gasilski dom in spremembo prostorskega načrta.

M. D.