Mirna Peč: Brezplačni prevozi za starejše

Vir: Občina Mirna Peč

Občina Mirna Peč se z mesecem julijem 2024 vključuje v projekt Prostofer, v okviru katerega je občina zagotovila avtomobil Renault Zoe, Društvo upokojencev Mirna Peč prostovoljce voznike, podjetje Zavod zlata mreža pa koordinacijo projekta.

Občani tako s Prostoferjem dobivajo tisto, kar so si že lep čas želeli.

Da bi ljudem, ki imajo težave tako pri prevozu ali gibanju, omogočili dostopnost od zdravnika ter urejanja ostalih zadev. Zato so se skupaj z Društvom upokojencev Mirna Peč odločili, da pristopijo k projektu Prostofer.

V okviru Društva upokojencev Mirna Peč se je zbralo tudi precej šoferjev, ki bodo opravljali te prevoze.

Vozilo Renault zoe so predali namenu in mu zaželeli srečno ter varno vožnjo, avto je blagoslovil župnik Janez Rihtaršič. “Vozilo je zdaj v dobrih rokah. Upam, da bomo malce pripomogli k lepšemu in boljšemu življenju naših občank in občanov,“ je povedal župan Andrej Kastelic.

Kako se naroči Prostofer in komu je namenjen?

Klicni center je za rezervacije brezplačnih prevozov dostopen vsak delovnik med 8. in 18. uro. Rezervacije je treba najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. Brezplačna telefonska številka, kamor se pokliče, je 080 10 10.

Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov, ki bi jim lahko pomagali in imajo slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer jim omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov in trgovinskih centrov ipd.

Vir in več fotografij je dostopnih na povezavi: mirnapec.si

M. D.