Minuli konec tedna prijetih 113 migrantov, od tega 87 v Beli krajini, na Kočevskem in v Posavju

Fotografija je simbolična.

Minuli konec tedna so policisti na območju Bele krajine, Kočevskega in Posavja prijeli 87 migrantov. Še 26 so jih prijeli na območju koprske policijske uprave. Ostale policijske uprave o prijetih ne poročajo. Skupno je bilo tako v Sloveniji prijetih 113 migrantov, največ v Beli krajini.

Minuli konec tedna so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 74 migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo na območju Bele krajine in Posavja.

Migrante so v Beli krajini izsledili in prijeli na območju krajev Tribuče, Vukovci, Balkovci, Vinica, Bojanci, Stara Lipa, Drašiči, Dole in Krmačina, na območju Posavja pa še v krajih Rakovec, Čatež ob Savi in Slovenska vas.

Državljani Pakistana, Alžirije, Maroka, Iraka, Tunizije in Kameruna so zaprosili za azil in so jih po zaključenih policijskih postopkih odpeljali v azilni dom. Sedem tujcev pa so policisti predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Kočevja prijeli 13 migrantov

Policisti Policijske postaje Kočevje pa so v nedeljo zjutraj prijeli 13 migrantov pri naselju Slavski Laz, ki so ilegalno prestopili državno mejo (prebrodili reko Kolpo v Slavskem Lazu). Gre za dva državljana Jemna in 11 državljanov Sirije, vsi pa so zaprosili za azil. S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je migrante pregledala zdravniška ekipa Zdravstvenega doma Kočevje, ponujena so jim bila suha oblačila in obrok hrane. Po končanem postopku policistov so migrante odpeljali v azilni dom.

Na območju Kopra še 26 migrantov

V zadnjem vikendu so policisti na območju PU Koper obravnavali 26 ilegalnih migrantov, največ (17) je bilo državljanov Sirije. Od teh jih je 14 zaprosilo za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom. Šest (6) oseb, ki so prišle v Slovenijo nelegano, so policisti prijeli na območju Policijske postaje Koper, 20 pa na območju PP Ilirska Bistrica.

Minuli konec tedna je bilo tako v Sloveniji prijetih 113 migrantov, največ v Beli krajini.

Viri: PU Novo mesto, PU Ljubljana, PU Koper

C. R.