Ministrstvo: Vrtci od ponedeljka dalje zaprti, predvidoma za en teden

(vir: pixabay.com)

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki ga vodi dr. Simona Kustec, je objavilo, da so vrtci zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi od ponedeljka, 26. oktobra 2020 zaprti, predvidoma za en teden. Ukrep je namenjen zajezitvi širjenja okužb z novim virusom SARS-CoV-2.

V času zaprtja vrtcev so starši otrok, ki ne bodo v vrtcu, plačila za vrtec oproščeni!

Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok.

Pri odločanju o izjemah morajo župani upoštevati trenutno epidemiološko stanje  v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse  predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Župani morajo sprejete sklepe, s katerimi določijo izjeme od splošnega zaprtja vrtcev, nemudoma posredovati na ministrstvo, so še zapisali v izjavi za javnost.

Vir: nujno-obvestilo-vrtci/

M. D.