Migrantov je tudi podnevi vse več, hodijo v skupinah

(vir: arhiv)

Radio Mrežnica je včeraj poročal, da se ilegalni migranti čedalje bolj gibljejo po cestah in krajih na njihovem območju sredi belega dne. Večja skupina je bila v soboto opazna na območju Fratrovci proti Vukovi Gorici.

Radio je poročal, da so v začetku ilegalnih prehodov migranti hodili večinoma ponoči, podnevi so se skrivali. Zdaj se vse manj skrivajo, občani jih čedalje več srečujejo. Eno od takšnih skupin so videli v soboto v času med 12. do 14. uro, na območju stare državne ceste proti Reki. Natančneje, vzporedno z reko Kolpo, ki je državna meja med Hrvaško in Slovenijo.

Radio je še objavil, da ima policija čedalje več dela z migranti, kar ni nobena skrivnost več in da skorajda ne mine dan, da ne bi policijska vozila in policisti bili v akciji pri preiskovanju območja, terena, in zajetja ilegalnih migrantov.

Navajajo, da policija o tem niti ne poroča več, migrantski val pa ne pojenja.

Ožje in širše karlovško območje je čedalje bolj na udaru ilegalnih migrantov z Bližnjega vzhoda, severne Afrike in Azije. Domačini poročajo tudi o številnih vlomih v stanovanjske in počitniške hiše, kjer lastniki domala dnevno najdejo sledove nasilnega vdora v njihove prostore.

Praviloma so ti prostori po vlomih migrantov razmetani, sledi nasilnih vlomov v stanovanjske in počitniške hiše ostajajo, ukraden je predvsem denar.

Vir: migranati-sve-vise-danju-na-cestama/

C. R.