Migranti: Zdaj gre zares. Zagovorniki zahtevajo izpolnitev predvolilnih obljub!

(vir: Zajem zaslona)

Zagovorniki nezakonitih migracij, ki so že ob koncu leta 2019 Šarčevi vladi naročali, naj Slovenija vsem nezakonitim migrantom omogoči prihod, saj jih “Slovenija zmore sprejeti”, od svojih namer niso odstopili. Od Goloba in njegovih zahtevajo uresničitev predvolilnih obljub, da bodo “upoštevali opozorila civilne družbe ter jo vključili v krojenje migracijske politike”, kjer so očitno sodelovali tudi sami.

Včeraj so predstavili protestno izjavo, ki so jo naslovili na Roberta Goloba, Tanjo Fajon, Luko Mesca in Tatjano Bobnar. Nasprotujejo, da bi bila Bobnarjeva, nekdanja generalna direktorica policije, v novi vladi ministrica za notranje zadeve.

Kritizirajo njeno usmerjanje delovanja policistov po letu 2018, ko so ti začeli prakso množičnih izgonov oseb, ki so v Sloveniji nameravale zaprositi za azil. Po uradnih podatkih je Slovenija med leti 2018 in 2022 izvedla 29.865 izročitev na Hrvaško, od tega okoli 16 tisoč v letih 2018 in 2019. Zagovorniki nezakonitih migracij so Robertu Golobu včeraj predali tudi Črno knjigo nezakonitih vračanj.

Golobovi so jim nato odgovorili, da so seznanjeni z njihovimi pomisleki in dodali, da so se v koalicijski pogodbi zavezali, da bodo prosilcem za azil zagotovili varnejše migracijske poti ter hitre in učinkovite azilne postopke, ki bodo spoštovali temeljne človekove pravice in svoboščine.

“Pogoje za mednarodno zaščito bomo olajšali ter mednarodno zaščito omogočili vsem, ki so do nje upravičeni v skladu z mednarodnim pravom. Omogočili bomo sistematično integracijo v slovensko družbo,” so še dodali v Golobovem Gibanju Svoboda.

Umaknili bodo tudi ograjo na slovenski južni meji, kar borci za migrante pozdravljajo in hkrati dodali: “Bodočega mandatarja opozarjamo, da ograja na meji ni zgolj kozmetična težava, naj njena odstranitev ne bo le populistična gesta.” (Protestna izjava)

Dodajmo še, da ima Levica, ki diktira tempo in način dela te vlade, v svojem programu, da se vsem migrantom omogočijo vsi pogoji, zagotovijo vse pravice (denarna nadomestila in stanovanja), tudi pravica do združitve družine.

Spomnimo. Že novembra 2019 so sprejem vseh migrantov zahtevale nevladne organizacije Infokolpa (nima nič skupnega s Kolpo in z Belo krajino), Slovenska filantropija in Ambasada Rog.

Zdaj to zahtevajo Infokolpa, Delavska svetovalnica, Društvo Humanitas – Center za globalno učenje in sodelovanje in Zavod Proja ter šest tujih migrantom naklonjenih organizacij.

Gre za že znane organizacije, ki jih po navedbah nekaterih medijev finančno posredno in neposredno podpirata tako slovenska vlada kot George Soros, pri čemer se pri slednjem nekateri že sprašujejo, ali gre za sociopata* (vir).

Ob tem dodajmo, da Infokolpa nima prav nobene zveze z Belo krajino, kakor si to glede na navedbo Kolpa v imenu nekateri morda zmotno predstavljajo.

Podpisniki včerajšnje zahteve Golobu, Fajonovi in Mescu:

Tako je bilo novembra 2019. Predstavniki Infokolpe na eni od novinarskih konferenc v Ljubljani. (vir: FB)

J. M.