Migranti: Naša varnost je resno ogrožena!

Potni listi, ki jih je skupina pustila v BiH, se pridružila migrantom in odšla dalje.

V schengenski prostor, Slovenijo in s tem v EU prihajajo skupine ljudi, za katere nihče ne ve, kdo in kaj so, s kakšnimi nameni so tu.

Število migrantov, ki nezakonito prestopajo državno mejo, noro narašča.

Do konca avgusta so slovenski policisti prijeli 11.409 ilegalnih prehodov meje, v lanskem letu v tem času je bilo 5914 obravnavanih. Povečanje je 92,9-odstotno, skorajda podvojeno.

Golobovo povabilo uspelo!

Vendar pa trend pokaže, da se je število začelo izrazito povečevati po marcu, po tistem, ko je Robert Golob napovedal, da bodo ograje odstranjene in meje odprte. Migranti so to zelo dobro razumeli, kot povabilo.

Po volitvah, že maja 2022, pa so nezakoniti prestopi šli strmo navzgor. Avgusta, npr., je bilo skoraj 3000 migrantov (lani 1362), povečanje je 2,25-kratno. Za september se nakazuje, da bodo stvari še bistveno slabše. Do konca avgusta pa je bilo prijetih že več migrantov kot lani celo leto.

Vse sprejmejo in jim nudijo vso udobje

Ob tem podatki policije pokažejo, da vlada Roberta Goloba nezakonitih migrantov skorajda ne vrača več na hrvaško stran. To potrjuje podatek, da je kar 10.183 oseb (od 11.409 prijetih, skoraj 90 % vseh) policiji takoj sporočilo, da bodo podali prošnje za mednarodno zaščito. To pa pomeni, da morajo policisti z vsakim od njih opraviti dolgotrajne postopke, vključno s prevajalci, nuditi jim morajo vso oskrbo (vključno s hrano) in jih nato tudi prepeljati v azilni dom. Gre za enormne stroške, ki jih plačujemo davkoplačevalci, policisti so pri tem izredno obremenjeni, pa tudi izpostavljeni.

Za primerjavo. Lani je bilo izraženih 2632 namer (44,5 odstotka vseh prijetih). Letošnje povečanje je tudi na tem področju enormno in potrjuje spremembo politike Golobove vlade.

Največje povečanje na območju PU Novo mesto, kjer pa je tudi past!

Glede na posamezna območja je bilo letos največ prijetih na območju PU Koper (polovica vseh prijetih), povečanje glede na lani pa je 85-odstotno. Na območju novomeške policijske uprave so letos prijeli 3860 migrantov (lani 1347) oz. 186 odstotkov več kot lani.

To pokaže, da je letos bistveno več od povprečja ostalih prijetih na območju PU Novo mesto. Trenutni podatki sicer kažejo, da gre tokrat migrantska pot prek Posavja in manj prek novomeškega in belokranjskega območja. Vendar pa se to lahko zelo hitro spremeni. Zato tu ne more biti nobenega zadovoljstva.

Ne vemo, kdo prihaja in kakšni so njihovi nameni

Migranti so namreč vodeni, to je bilo potrjeno že v prejšnjih obdobjih, vodijo jih aktivisti različnih nevladnih organizacij, pa tudi tihotapci ljudi. Da so migranti vodeni in se stvari načrtno odvijajo, potrjujejo tudi podatki iz Bosne in Hercegovine. Med drugim to potrjujejo tudi fotografije, ki so objavljene na portalu združenih prebivalcev Bihaća. Ti so pred dnevi objavili številne fotografije potnih listov oseb, ki so prebivale v bosanski Glinici. Potni listi dokazujejo, da so migranti z letali pripotovali do Beograda, nezakonito prišli na območje BiH, tam so se pridružili migrantom. Potne liste so nato pustili v hišah in se naprej odpravili kot osebe brez osebnih dokumentov.

To potrjuje, da na območje Balkana organizirano prihajajo osebe, ki nato pridejo do schengenske meje (v Slovenijo, v EU), Golobova vlada pa jih sprejme z odprtimi rokami. Ne da bi vedeli, kdo so in od kod prihajajo.

Naša varnost in tudi varnost Evrope je zato na veliki preizkušnji.

Ker nezakoniti migranti namerno nimajo s seboj osebnih dokumentov, je zato tudi brezpredmetno razpravljati, kdo so in iz katere države prihajajo. Da policija njihovo državljanstvo, imena in priimke, zapiše večinoma po tem, kar jim prijeti povedo, pa so za naš portal pred kratkim potrdili tudi na ministrstvu za notranje zadeve.

Potni listi zgolj ene skupine ljudi, ki so te pustili v hišah v Glinici in se nato kot osebe brez dokumentov pridružili migrantov ter šli naprej v Slovenijo.

Iz žigov je razvidno, da so bile osebe tudi iz Gvineje in Burundija. Kdo in kaj ter s kakšnimi nameni so naprej, verjetno ne bomo nikoli izvedeli.

Vir: Skupina STOP invaziji migranata! Udruženje gradjana Bihaća, FB

Policija je tudi spremenila nekatere informacije v svojih rednih mesečnih poročilih. S tem vizualno zamegljuje dejansko stanje.

Po novem objavljajo takšen graf:

Še julija (in vsa obdobja pred tem) je bilo poročanje v tem delu naslednje:

Vir: policija.si

A. L.