Migrante v azilni dom vozijo ponoči

Poln avtobus migrantov, Logatec, 6. maj 2024 (vir: Zajem zaslona)

Aleš Hojs, minister za notranje zadeve v prejšnji vladi, je pozno sinoči objavil posnetek, kako je policija v azilni center v Logatec pripeljala poln avtobus migrantov.

Posnetek je nastal ob 21.30, Hojs pa je zapisal, da je po podatkih policije vsak drugi dan tako.

Predsednik vlade Robert Golob v tem ne vidi težav, češ, saj nadaljujejo pot v Italijo. Za našo varnost pa skrbi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki svetuje: “Zaklepajte se.”

Spomnimo. Italijanska tiskovna agencija Ansa je v nedeljo, 5. maja 2024, poročala o izjavi italijanskega zunanjega ministra in podpredsednika vlade Antonia Tajanija, ki je v govoru na kongresu Južnotirolske ljudske stranke (SVP) v Meranu dejal, da je Italija “zaprosila za začasno prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo zaradi nevarnosti infiltracije teroristov med begunce, ki prihajajo z Bližnjega vzhoda prek te države”.

V Poslanski skupini Slovenske demokratske stranke pa so včeraj vložili predlog za sklic nujne seje parlamentarnega odbora za notranje zadeve, kjer bodo obravnavali problematiko nezakonitih migracij. Po mnenju SDS  “zadnja poteza Italije izkazuje nezaupanje v politiko in uspešnost Slovenije glede preprečevanja nezakonitih migracij”.

A. L.