Metlika: Pogovorni večer z Romano Tomc in Majo Kocjan

Danes ob 17. uri bo v Hotelu Bela krajina v Metliki potekalo srečanje z evropsko poslanko Romano Tomc, tudi podpredsednico Slovenske demokratske stranke (SDS).

Z gostjo se bo pogovarjala mag. Maja Kocjan, kandidatka za poslanko Bele krajine.

Nedvomno bo zelo zanimivo. Vstop je prost.

Romana Tomc je bila v Evropski parlament izvoljena na volitvah v letih 2014 in 2019. Med letoma 2011 in 2014 je bila poslanka slovenskega državnega zbora in tudi njegova podpredsednica.

Ima bogate izkušnje tudi iz gospodarstva, bila je direktorica Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, kjer se je dnevno srečevala s problematiko izobraževanja in zaposlovanja mladih.

Zelo dobro pozna tudi problematiko oskrbe starejših in pokojninsko-invalidsko zakonodajo.

Z delovanjem in problematiko malega gospodarstva se je začela srečevati že v okviru svoje družine, zato ji je bilo poklicno ukvarjanje s podjetništvom zelo blizu. Skoraj desetletje njene poklicne poti je zaznamovalo sodelovanje z Gospodarsko zbornico Slovenije. Na področju podjetništva se je tudi dodatno izobraževala in pridobila specializirana znanja.

Njeno področje pa še danes ostaja področje davkov, na katerem je, takoj po končani Ekonomski fakulteti v Ljubljani, tudi začela svojo poklicno kariero.

A. L.