Novo mesto: Podeljena občinska priznanja in nagrade, simfoniki navdušili v polni dvorani Marof

Letošnji novomeški nagrajenci z županom Gregorjem Macedonijem in Bojanom Kekcem.

Na predvečer občinskega praznika Mestne občine Novo mesto, ta je bil včeraj, je v Jakčevem domu potekala podelitev priznanj in nagrad občinskim nagrajencem.

Nagrajenci so:

  • Grb Mestne občine Novo mesto je prejel Franci Koncilija za izredne uspehe in rezultate dela na ljubiteljskem kulturnem in družbenem področju.
  • Trdinovo nagrado mag. Uroš Weinberger za pomembne trajne uspehe na področju likovne umetnosti.
  • Nagrado Mestne občine Novo mesto so prejeli Marija Rus za dolgoletno nesebično delo na področju prostovoljstva, Andrej Gregorčič za dolgoletno predano delo na področju prostovoljstva ter razvoja posameznih društev in Drago Vovk za pomembnejše trajne uspehe na glasbenem področju ter prispevek k prepoznavnosti Novega mesta.

Praznovanje občinskega praznika se je nadaljevalo s koncertom Novomeškega simfoničnega orkestra, ki je v polni Športni dvorani Marof ponovno navdušil več kot tisoč obiskovalcev.

Nagrade je nagrajenim izročil Bojan Kekec, predsednik Komisije za priznanja in nagrade v Mestnem svetu občine Novo mesto.

V okviru občinskega praznika številne dogodke pripravljajo tudi novomeška društva in organizacije. Planinsko društvo Krka je izvedlo tradicionalni nočni pohod z baklami na Trško goro, Pozabljena polovica Novega mesta je v Kulturnem centru Janeza Trdine pripravila pogovorni večer z izjemnimi ženskami.

Na tradicionalni pohod in kolesarjenje po Rudolfovi poti v soboto vabi Pohodniško društvo Novo mesto, Atletski klub Krka pa v nedeljo na Glavnem trgu organizira 22. novomeški tek.

M. D.