Mediji: Spet se vrača Karl Erjavec. Ne v DeSUS – v SD!

(vir: družbena omrežja)

Vedno dobro obveščeni novinar Bojan Požar navaja, da se 61-letni Karl Viktor Erjavec vrača v politiko, vendar ne v stranko DeSUS, pač pa v stranko SD.

Kaj ponuja stranki SD pod vodstvom Tanje Fajon in kaj zahteva zase? Požar razkriva:

– Po nekaterih informacijah (prva različica) naj bi Erjavec lobiral za prestop štajerskega dela Desusa, pa verjetno še kje drugje, v stranko SD, on pa bi v zameno za to dobil kandidaturo za poslanca na listi SD v izvoljivem okraju. (Spomnimo. Na zadnjih volitvah je v volilnem okraju Tržič prejel vsega 394 glasov in ni bil izvoljen v parlament.)

– Po drugi različici pa naj bi Karl Erjavec posegal še višje in od SD zahteval, da ga, če bodo po parlamentarnih volitvah sestavljali vlado, postavijo za zunanjega ministra. (Dodajmo. Mesto zunanje ministrice si želi Fajonova.)

Karl Viktor Erjavec je po kandidaturi za mandatarja KUL (SD, LMŠ, Levice in SAB), kjer so vsi skupaj močno pogoreli, odstopil kot predsednik stranke DeSUS in se aprila letos pričakovano zaposlil v kranjskem podjetju Iskratel, kot svetovalec generalnega direktorja in dobrega prijatelja Željka Puljića.

Iskratel je nato kupilo avstrijska delniška družba S&T iz Linza, ki se na javnih razpisih v Sloveniji poteguje tudi za državne posle. Ali Erjavcu tudi tokrat gori pod petami ali pa gre za dobro premišljeno skupno igro, se bo vsekakor še izkazalo!

Vir: pozareport.si

J. M.