Mali čudež se je kot prvi letos rodil mamici iz Kočevja

(vir: pixabay.com)

Prvi v letu 2020 se je dve minuti čez polnoč rodil deček v ljubljanski porodnišnici. Natanael je težak 4,140 kilograma in velik 55 centimetrov. Prva deklica letos pa se je rodila ob 2. uri na Jesenicah. Sofia je težka 2,220 kilograma in velika 46 centimetrov.

(vir: zajem zaslona)

Mamica Anja Potalfta iz Kočevja je novinarjem povedala, da je Natanael njen prvi otrok, njegovo ime pa pomeni božji dar oz. čudež.

V Ljubljani se je danes do 6. ure sicer rodilo šest otrok. Vsi so dečki. Tudi zadnji novorojenček, ki se je v Ljubljani rodil v letu 2019, je bil deček. Žan je prišel na svet v torek ob 20.45 in je težak 3,300 kilograma ter velik 52 centimetrov.

Na Jesenicah, kjer se je rodila prva deklica letos, je bila deklica tudi zadnja, ki se je rodila v starem letu. Pričakali so jo v torek ob 20.47.

Štiri minute čez polnoč pa se je danes v mariborski porodnišnici rodil deček, težak 3,390 kilograma in velik 52 centimetrov. Ob 6.05 so dočakali še enega dečka. Prav tako je bil deček tudi zadnji, ki je tam privekal na svet lani. Rodil se je v torek ob 22.02.

V Celju sta se danes rodila dva dečka, prvi ob 2.13 in drugi ob 5.14. Tudi zadnji, ki se je rodil lani, je bil deček, rodil se je ob 22.21.

V Postojni se je prvi v novem letu nekaj čez 3. uro zjutraj rodil deček, lani pa je bila zadnja deklica, ki se je v torek prav tako rodila približno ob 3. uri zjutraj.

V porodnišnicah v Izoli in Šempetru pri Gorici je bila noč mirna, prva otroka letos sta se rodila šele v jutranjih urah.

V Novem mestu, Brežicah, Slovenj Gradcu, Murski Soboti, Kranju in na Ptuju so takrat na prve letošnje novorojenčke še čakali.

Dopolnitev: V Brežicah se je 1. januarja 2020 ob 14.48 rodila punčka.

C. R.