Ljubljana: Migrant posilil dve študentki, tretjo oropal

Fotografija je simbolična.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je steklo sojenje Maročanu Aliju Safiniju, ki mu tožilstvo očita rop študentke. Tega je Maročan na predobravnavnem naroku zanikal, zdaj, ob začetku sojenja, pa naj bi ga nameraval priznati. Trenutno je sicer že v zaporu na Dobu, kjer prestaja 15-letno zaporno kazen zaradi dveh posilstev. Žrtvi sta bili študentki.

 

Leta 2019 je Maročan v noči na 21. oktober posilil 22-letno študentko, ki jo je spoznal na Metelkovi. Pospremil jo je do študentskega doma na Kardeljevi ploščadi, kjer sta se družila v skupni kuhinji študentskega doma. Ko se je poslovila, da bi šla v svojo sobo, pa jo je napadel. Silo ji je najprej storil na postelji, nato še pod prho. Grozil je, da jo bo ubil. Žrtev ga je prijavila, a na sled so mu prišli šele čez teden dni, ko je napadel še eno dekle.

Tudi njo je srečal na Metelkovi. Vsiljevati ji je začel drogo in denar, ko pa mu je dala vedeti, da z njim noče imeti nobenega opravka, ji je zagrozil, da jo bo zabodel, in jo nato res porezal po obrazu. Prisilil jo je, da sta odšla do ploščadi bližnjega muzeja, kjer jo je slekel in se nad njo spolno znesel. Ko je nekdo prišel mimo in je zakričala na pomoč, je zbežal. Policija ga je prijela še isto noč.

Po pisanju medijev se je izkazalo, da je istega dne, ko je zagrešil prvo posilstvo, zagrešil tudi rop. Okoli 3. ure zjutraj je neko dekle na silo odvlekel do bankomata na ljubljanski Kotnikovi. Vzel ji je denarnico in telefon in ji grozil s pretepom. Morala je na kolena, vzel je njeno bančno kartico in jo dal v bankomat. Potem je morala vtipkati PIN-številko in ko mu je izročila 150 evrov, je odšel. Na predobravnavnem naroku se je izgovarjal na alkohol, ampak očitno si je vmes le premislil in zdaj rop namerava priznati, poroča Dnevnik. To naj bi storil na naslednjem naroku na sodišču. Po prestani kazni za posilstvi mu je sodišče odredilo izgon iz države.

A. V.