Zavec se vrača v poslanske klopi ali kako je kozmični dež poslancem Svobode ukradel pamet

Fotomontaža.

Odkar je v državnem zboru deževal kozmični dež so v poslanski skupini Svobode hudo zbegani.

 

Potem ko so jim v SDS podtaknili dopolnilo o 100-odstotnem usklajevanju socialnih transferjev, so najprej glasovali proti, čeprav so rekli, da so za. Ob ponovnem glasovanju so glasovali za, čeprav so mislili, da so proti. Potem so trdili, da so bili že prvič za, čeprav so bili v resnici proti, a da jim je zagodel kozmični dež. Zmeda je bila popolna. Celo tako velika, da so nekateri kot v deliriju postopali po dvorani in se spraševali, kdo jim je to podtaknil in glasno zahtevali, da se nesramneža najde, če ne drugače, tudi s forenzično preiskavo.

Denimo Borut Sajovic, to je tisti nekdanji tržiški župan, ki je ob referendumu ob vodi grozil, da bodo Janševi pozidali vso obalo, celo sam blejski otok, zdaj pa sam gradi lično vilo tik ob potoku. Sam sicer pravi, da je ne gradi on, ampak eden od njegovih družinskih članov, kar z drugimi besedami pomeni, da jo gradi njegova žena. A je tudi ona tu samo za kamuflažo, saj jo v resnici gradi on. Kriv pa da je meteorni dež, ker mu je zmešal pojme, kaj je njegovo in kaj od žene.

Ker torej v poslanski skupini Svobode vlada velika zmeda, so njeni modri možje in Tamara Vonta sklenili glave in odločili: Nazaj naj se vrne Dejan Zavec! Morda ni najbolj pameten, je pa najbolj tiho. In kdor molči, desetim odgovori, kar pomeni, da je moder. Modrost pa v poslanski skupini Svobode trenutno nujno potrebujejo, zlasti potem ko jim jo je hudo zdelal kozmični dež, kar koli naj bi to že pomenilo.

Zdaj se je pojavil še dodaten predlog, namreč da v poslanski skupini nekaj pameti še dokupijo. Nabaviti jo nameravajo v tujem mestu, kjer imajo pod mostom deveto šolo, to je natanko tam, kjer so pamet kupili Butalci. In če so jo dobili Butalci, ni vrag, da je ne bi še Svoboda …

Aleksander Vodeb

* Opomba: Glosa je časopisni prispevek o aktualnem dogajanju, navadno satiričen ali duhovit, ki nima nujno zveze z dejanskimi dogodki.