Leja Tratar: Glasba me je zanimala že od malih nog (z videospotom)

Novomeščanka Leja Tratar, nadobudna pevka, večji del svojega življenja posveča glasbi. Junija pa je na 22. mednarodnem pevskem tekmovanju FENS, ki je bilo v Kopru, zasedla prvo mesto v kategoriji Nova scena. Zdaj je posnela še videospot, ki govori o smislu, smisel življenja pa je ljubezen.

Leja obiskuje Biotehniško gimnazijo. Postavili smo ji nekaj vprašanj, kaj nam je odgovorila, preberite v nadaljevanju.

Kdaj si se začela ukvarjati z glasbo?

Glasba me je zanimala že od malih nog. Prve nastope sem imela že v vrtcu, resnejše pa v osnovni šoli.

Katera zvrst glasbe ti sicer najbolj leži?

Rada pojem vse zvrsti glasbe, najbolj pa uživam v jazzu.

Ali obiskuješ kakšno glasbeno šolo ali pa si glasbeno izobraževanje morda že zaključila?

Pred tremi leti sem se vpisala v glasbeno šolo Lipičnik, kjer obiskujem program glasbena interpretacija oziroma solo petje.

Kdo te spremlja na tvoji glasbeni poti?

Pri moji glasbeni poti me spremljajo in predvsem spodbujajo moji starši, prijatelji in kolektiv glasbene šole Lipičnik, še posebej Jani in Katja Lipičnik.

Kje snemaš, kdo ti piše besedila in kdo glasbo?

Snemamo v glasbenem studiu Lipičnik. To je trenutno moja prva samostojna pesem, glasbo je napisal Jani Lipičnik, besedilo pa Katja Lipičnik.

Kje te lahko slišimo in vidimo?

V letošnjem letu sem imela svoj prvi samostojni koncert v Dolenjskih Toplicah. V mesecu juniju pa sem nastopila na mednarodnem tekmovanju FENS, kjer sem zasedla 1. mesto v svoji kategoriji Nova scena. Večkrat pa nastopam tudi na različnih prireditvah.

Posnela si videospot, je bil to prvi?

Da, to je moj prvi videospot in upam, da se je tukaj moja glasbena pot šele začela.

O čem govori pesem, koga želiš z njo pritegniti?

Pesem govori o smislu življenja, ki je po mojem mnenju ravno ljubezen (tista, ki premaga vse), vendar jo mora vsak posameznik v sebi tudi poiskati. Z to pesmijo želim pritegniti vse generacije, saj govori ravno o tem, česar se pogosto ne zavedamo (ni pomembno bogastvo in uspeh, iskati moramo smisel v ljudeh).

Kdo je tvoj vzornik?

Že dolga leta sta mi največji glasbeni vzornici odlični slovenski pevki Darja Švajger in Nuška Drašček. Obožujem pa tudi Celine Dion in Whitney Houston.

 

Videospot si lahko ogledate tukaj.

T. H.